Μια ολόκληρη χώρα υποκλίνεται στο νέο εθνικό της ήρωα, τον «Μέγα Αλέξανδρο» του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που από χθες το βράδυ είναι το κεντρικό πρόσωπο στη Σερβία. Ο στράικερ του «δικεφάλου» έβαλε… φωτιά στο Βελιγράδι και με το δικό του γκολ έστειλε την εθνική ομάδα της χώρας του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την τελευταία της παρουσία το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Ο επίσημος ΠΑΟΚ τον χαρακτηρίζει σήμερα «Killer» και οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν με τιμές το απόγευμα στο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας. Την ίδια ώρα το όνομα και η εικόνα του Πρίγιοβιτς φιγουράρει στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Σερβίας και σύσσωμος ο Τύπος της χώρας τον αποθεώνει.

«Αντέδρασα ενστικτωδώς»

«Έφερε ολόκληρη τη Σερβία σε μια κατάσταση  έκστασης», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα «Mozzasport», με τον «Πρίγιο» να παραδέχεται πως δεν σκέφτηκε τίποτα πριν κάνει το δύσκολο πλασέ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Γεωργίας, λυτρώνοντας την εθνική ομάδα της χώρας του. «Είναι καλό που δεν σκέφτηκα τίποτα. Αντέδρασα ενστικτωδώς και έστειλα την μπάλα εκεί που έπρεπε», παραδέχθηκε ο εθνικός ήρωας των Σέρβων, που παρότι γεννήθηκε στην Ελβετία νιώθει 100% Σέρβος. «Είναι κάτι που σημαίνει πάρα πολλά για μένα, δεν θα μπορούσα να επιλέξω πού θα γεννηθώ, αλλά είμαι 100% Σέρβος», ομολόγησε.

Ο καθοριστικός ρόλος του Βλάνταν Ίβιτς

Ο Πρίγιοβιτς έγινε αποδέκτης συγχαρητηρίων από εκατοντάδες φίλους και γνωστούς του. Στο κινητό του είχε πάνω από 80 κλήσεις και μηνύματα, κάτι που δεν μπορούσε να το πιστέψει! Η ζωή του άλλαξε, μετά από αυτό το γκολ, με τον ίδιο να γνωρίζει και να παραδέχεται πως αν δεν βρισκόταν στο δρόμο του ο ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Ιβιτς, ίσως όλα αυτά να μην τα είχε ζήσει. Τον περασμένο Δεκέμβριο αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρώην προπονητή του «δικεφάλου», ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει από τη Λέγκια Βαρσοβίας στην Τούμπα και όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Σέρβος φορ στον ΠΑΟΚ ξαναγεννήθηκε. Άρχισε να «πυροβολεί» κατά ριπάς τα αντίπαλα δίχτυα και να υποχρεώσει τους ανθρώπους της εθνικής Σερβίας να ασχοληθούν μαζί του. Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, πέρσι την άνοιξη, ο Ιβιτς ήταν σίγουρος πως ο συμπατριώτης του επιθετικός έπρεπε να είναι στις επιλογές του Σλάβολιουμπ Μούσλιν, γι’ αυτό και μίλησε μαζί του, πριν έρθει η πρώτη κλήση στις 19 Μαΐου για το κρίσιμο ματς με την Ουαλία. Έκτοτε, μέτρησε πέντε συμμετοχές και με το πρώτο του επίσημο γκολ κατάφερε να γίνει ήρωας στα μάτια εκατομμυρίων Σέρβων. Πηγή: gazzetta.gr