Με τόσους αστέρες που μάζεψε στο ρόστερ της η Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα «έσκαγε» ένα κρούσμα βεντετισμού. Αυτό έγινε πολύ νωρίς στη σεζόν, στο πρόσφατο παιχνίδι των πρωτευουσιάνων με τη Λυών, στο οποίο ναι μεν επικράτησαν με 2-0, αλλά απώλειες καταγράφηκαν, έστω κι αν δεν ήταν βαθμολογικές.

Τα δύο γκολ που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση ήρθαν από αυτογκόλ των «λιονέ» στο 75’ και στο 86. Στο ενδιάμεσο, η Παρί κέρδισε πέναλτι, με τους Έντινσον Καβάνι και Νεϊμάρ να τσακώνονται για ποιος θα το εκτελέσει. Τελικά, στη μάχη… επικράτησε ο Ουρουγουανός, που τελικά αστόχησε, κάτι το οποίο ίσως ικανοποίησε τον Βραζιλιάνο αστέρα.

Πριν την άστοχη εκτέλεση του Καβάνι, ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Ντάνι Άλβες, φρόντισε να βάλει το… χεράκι του στην ιστορία, δίνοντας την μπάλα στον συμπατριώτη του, για να αναλάβει την εσχάτη των ποινών.

Μετά το ματς, ο Ουνάι Έμερι τόνισε ότι ο Καβάνι είναι ο Νο1 εκτελεστής των πέναλτι στην ομάδα και ότι σωστά ανέλαβε εκείνος την ευθύνη.

Όμως, η κόντρα φαίνεται ότι συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια, καθώς σύμφωνα με την «Equipe», οι δύο ποδοσφαιριστές λίγο έλειψαν να έρθουν στα χέρια. Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, ο ρόλος του Τιάγκο Σίλβα ήταν καταλυτικός για να «σβήσει» προσωρινά η… φωτιά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Μετά το ματς, πάντως, ο Νεϊμάρ πήρε «εκδίκηση» από τον συμπαίκτη του, καθώς σταμάτησε να είναι follower του Καβάνι στα social media. Με τον ίδιο τρόπο φέρεται να «απάντησε» και ο Καβάνι. Η σιβυλλική δήλωση του Έμερι για όλα αυτά ήταν το «να τα βρουν μόνοι τους».