Η άσχημη βραδιά για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας φάνηκε μόλις από το 2ο λεπτό, όταν και ο Ντουμπιά άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 13’, όταν ο Μάρτινς έκανε το 0-2.

Ακολούθησαν δύο δοκάρια και ακόμη δύο μεγάλες φάσεις για τους Πορτογάλους, στις οποίες θα μπορούσαν να ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τον δείκτη του σκορ, κάτι που κατάφεραν στο 43’ με σκόρερ τον Μπρούνο Φερνάντες. Σε εκείνο το σημείο, ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών, που αντέδρασε σωστά σε όσες φάσεις μπόρεσε, σήκωσε ψηλά τα χέρια του και έκανε μια κίνηση προς την άμυνά του, η οποία ήταν μεταξύ απογοήτευσης και απόγνωσης.

Ο διεθνής γκολκίπερ προσπαθούσε να ξυπνήσει και ταυτόχρονα να εμψυχώσει όσο μπορούσε τους συμπαίκτες του, με το αμυντικό δίδυμο των «ερυθρόλευκων», Ρομαό και Ένγκελς, να τα ακούει για την παρουσία του. Γενικά ο άξονας δεν λειτούργησε σωστά, με την ομάδα του Μπεσνίκ Χάσι να δείχνει ασύνδετη. Πάντως, ο Βέλγος εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού μόλις στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ενώ ακόμη δεν πρέπει να γνωρίζει τα ονόματα των συμπαικτών του.