Βρέθηκε μια… ανάσα, η καλύτερα μια ιατρική εξέταση πριν τη Γιουβέντους, αλλά τελικά ο Πάτρικ Σικ θα καταλήξει στη Ρόμα. Ο Τσέχος επιθετικός, που χαρακτηρίστηκε ως «φαινόμενο» και «καλύτερος του Μπεκενμπάουερ» από τον πάντα ατακαδόρο πρόεδρο της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, θα αποτελέσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των πρωτευουσιάνων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαμπ με τη Γιούβε τα είχαν βρει σε όλα για τη μετακόμιση του Σικ στο Πιεμόντε. Ήταν η μεγάλη «καψούρα» του συμπατριώτη του, Πάβελ Νέντβεντ, που ήθελε να δει τον «νέο Ζλάταν» -όπως τον χαρακτήρισε- να φοράει τη φανέλα που ο ίδιος τίμησε και αγάπησε όσο λίγοι. Όμως, ένα πρόβλημα υγείας, που εντοπίστηκε στα ιατρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε, χάλασε το deal. Ο Τσέχος δεν κράτησε κακία στη «Γηραιά Κυρία», κράτησε ανοικτό τον δίαυλο με το Τορίνο, αλλά τελικά ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Ρώμη.

Οι «τζιαλορόσι» δεν δίστασαν από το πρόβλημα που εντοπίστηκε στον Σικ. Μάλιστα, κατέθεσαν προσφορά 38 εκατ. ευρώ στη Σαμπντόρια (κατά 8 εκατ. ευρώ αυξημένη σε σχέση με εκείνη της Γιούβε) και έτσι η μεταγραφή προχώρησε. Ο παίκτης θα λαμβάνει 2,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο, για τις επόμενες πέντε σεζόν και λογικά θα πάρει στις πλάτες του τον αγαπημένο του αριθμό, 14, που είναι ελεύθερος στην Ρόμα.

Τα λεφτά είναι σίγουρα πολλά για έναν παίκτη με μια μόλις «γεμάτη» σεζόν, αλλά τα νούμερα έχουν ξεφύγει πλέον στο ποδόσφαιρο. Με την προοπτική που έχει ο Σικ, πολλοί θεωρούν ότι μόνο ρίσκο δεν είναι το ποσό που θα δώσει η Ρόμα και θα έδινε η Γιουβέντους για την απόκτησή του. «Το θέμα δεν είναι τα λεφτά. Το θέμα είναι να είναι το παιδί καλά και να παίξει αυτό που μπορεί. Θυμάστε τον Μπεκενμπάουερ; Είναι καλύτερός του. Κάθε 100 χρόνια βγαίνουν τέτοιοι παίκτες», είπε ο Φερέρo. Μένει να φανεί εάν θα επιβεβαιωθεί…