Με ακόμη ένα γκολ που ξεκίνησε από κόρνερ, η ΑΕΚ έχασε και στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 1-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των προκριματικών του Champions League. Ωστόσο, εκτός από την κακή λειτουργία της ξανά σε στατικές φάσεις, η Ένωση πλήρωσε και την ατυχία της. Εκτός από το δοκάρι που είχε λίγο νωρίτερα με τον Γιόχανσον να ανοίξει εκείνη το σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, στη φάση του γκολ όλα συνωμότησαν εναντίον της.

Το έργο των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ ήταν από την αρχή δύσκολο, λόγω της ήττας με 2-0 στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ, αλλά αποδείχθηκε πως η μεγάλη ανατροπή ήταν ανέφικτη. Παρά τη διάθεση των «κιτρινόμαυρων», οι προσπάθειές τους δεν καρποφόρησαν.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, το οποίο είχε και μεγάλη δόση τύχης, σημείωσε στο 74’ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Νάτχο.

Πλέον, η ΑΕΚ περιμένει τον αντίπαλό της από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή για τους πλέι οφ του Europa League. Διαδικασία στην οποία οι άνθρωποί της εύχονται να τους «χαμογελάσει» και λίγο η τύχη, ώστε να αποφύγουν έναν από τους πολλούς σημαντικούς υποψήφιους αντιπάλους.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει τελείως διαφορετική μορφή, εάν ο Γιόχανσον ήταν λίγο πιο αποτελεσματικός σε δύο φάσεις. Στο 45′ είχε μια κεφαλιά που έβγαλε ο Ακινφέεφ και στο 63′ «σημάδευσε» το δοκάρι, αφού πρώτα έδιωξε και ο Ρώσος γκολκίπερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β.Μπερεζούτσκι, Βασίν, Α.Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Φερνάντες, Φέρνμπλουμ, Γκολοβίν (81’ Μιλάνοφ), Τζαγκόεφ (72’ Νάτχο), Τσάλοφ (69’ Ολάναρε), Βιτίνιο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77’ Γιακουμάκης), Λιβάγια (71’ Λάζαρος)