Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Μίλαν και Τζίτζο Ντοναρούμα, μετά την άρνηση του ποδοσφαιριστή να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας, με τον Μίνο Ραϊόλα να έχει τον ρόλο-κλειδί στην υπόθεση. Ουσιαστικά, ο Ναπολιτάνος ατζέντης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρο των αντεγκλήσεων, με τα… πυρά να παίρνουν πλέον και τον 18χρονο γκολκίπερ.

Ο Ντοναρούμα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Πολωνία για το EURO U-21. Χθες, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της «ατζούρα» με αντίπαλο τη Δανία, το κλαμπ των οπαδών της Μίλαν στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης πήγε στην Κρακοβία όχι για να αποθεώσει τον πορτιέρε της αγαπημένης του ομάδας, αλλά για να τον αποδοκιμάσει. Εκτός από ένα πανό που έγραφε «Dollaruma», πέταξαν και ψεύτικα χαρτονομίσματα προς την εστία του.

Ο ίδιος φάνηκε φανερά απογοητευμένος από αυτό και σίγουρα από τώρα φαντάζεται τι έχει να γίνει όταν θα επιστρέψει στο Μιλάνο και πατήσει το πόδι του στο «Σαν Σίρο».

Ραϊόλα: Απειλές στον Ντοναρούμα και στην οικογένεια του

Πάντως, εάν ισχύουν όσα τόνισε ο Μίνο Ραϊόλα, το κλίμα έχει ήδη γίνει δύσκολο για τον πελάτη του, καθώς -όπως κατήγγειλε- αυτός και η οικογένειά του δέχονταν απειλές για τη ζωή τους και πως αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπέγραψε την ανανέωση συμβολαίου με τους «ροσονέρι».

«Η κατάσταση είχε γίνει πολύ βίαιη και εχθρική, δεν υπήρχε διέξοδος. Πήραμε μια απόφαση που δεν θέλαμε να πάρουμε. Δεν είχε να κάνει με τα λεφτά. Απειληθήκαμε. Η οικογένεια του Ντοναρούμα απειλήθηκε, απειλές ότι δεν παίζει από εδώ και πέρα αλλά και απειλές θανάτου. Δεν μπορείς να κρατήσεις έναν παίκτη απειλώντας τον. Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει ένα χρόνο. Με βάση την ποιότητα του είναι αδύνατο αλλά εδώ είμαστε στα όρια, αν δεν έχουμε ήδη φτάσει, του bullying.

Δεν μπήκαμε ποτέ σε συζητήσεις για λεφτά ή ρήτρα γιατί δεν μας επιτράπηκε να φτάσουμε ως εκεί, ούτε να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για τον Τζίτζο. Ήταν έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο, δεν είχε καμία αμφιβολία. Μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε τις διαπραγματεύσεις λόγω του περιβάλλοντος που είχε δημιουργηθεί γύρω του. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Μας ανάγκασαν. Η Μίλαν είναι που χάνει τον Ντοναρούμα. Μου είπε “ειλικρινά, Μίνο, δεν νιώθω ότι είναι σωστό να συνεχίσω τις διαπραγματεύσεις όταν αυτοί οι άνθρωποι απειλούν εμένα και την οικογένεια μου”.

Για παράδειγμα, υπήρχε ένα πανό έξω από τα γραφεία του κλαμπ. Το κλαμπ πρέπει να προστατεύει τους παίκτες του και να εξαφανίζει τα πανό. Το κλαμπ πρέπει να υποστηρίζει τον παίκτη και να ενθαρρύνει την καριέρα του, όχι να τον απειλεί ότι θα τον αφήσει στην εξέδρα», είπε αρχικά ο γνωστός ατζέντης σε σχετική με το θέμα συνέντευξη Τύπου.

Ibrahimovic's agent Mino Raiola arrives at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 26, 2010. Ibrahimovic's agent Mino Raiola meet Barcelona FC President Sandro Rosell and Adriano Galliani today at noon to negotiate the acquisition of the Swedish striker Zlatan Ibrahimovic. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ibrahimovic’s agent Mino Raiola arrives at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 26, 2010. Ibrahimovic’s agent Mino Raiola meet Barcelona FC President Sandro Rosell and Adriano Galliani today at noon to negotiate the acquisition of the Swedish striker Zlatan Ibrahimovic. (AP Photo/Manu Fernandez)

Και στη συνέχεια, τόνισε: «Δεν έχω μιλήσει με κανένα μεγάλο κλαμπ, δεν έχουμε καμία συμφωνία με καμία άλλη ομάδα. Ήδη είχε προτάσεις από Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και άλλα μεγάλα κλαμπ όταν ήταν 14 ετών, αν ήθελε να φύγει επομένως, θα το είχε κάνει τότε. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μια γρήγορη μεταγραφή. Είχα ήδη εγγυηθεί ότι δεν θα φεύγαμε ως ελεύθεροι, δεν υπήρχε επομένως λόγος για τέτοια βιασύνη. Ήθελα μια πιο σταδιακή προσέγγιση. Μας ανάγκαζαν να πάρουμε αποφάσεις που δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να πάρουμε, επομένως αρνηθήκαμε.

Με τον Μιραμπέλι δεν συμφωνούμε σε τίποτα, είμαστε δύο διαφορετικοί πλανήτες. Αυτό που κάνει είναι bullying, δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά και δεν θα του επιτρέψω να ξεφύγει με αυτό. Με τον Φασόνε δεν έχω πρόβλημα, δεν σκοπεύω να ανοίξω πόλεμο με την Μίλαν, αλλά σε αυτές τις συνθήκες δεν βλέπω πώς μπορεί να λυθεί η κατάσταση. Μας είπαν να πάρουμε μια απόφαση ως τις 13 Ιουνίου και την πήραμε».

Φασόνε: Ζημιά 100 εκατ. ευρώ στον σύλλογο

Μετά τις δηλώσεις του Μίνο Ραϊόλα για το θέμα, τη… σκυτάλη πήρε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν, Μάρκο Φασόνε, ο οποίος απάντησε στις καταγγελίες για απειλές στον Ντοναρούμα. «H Mίλαν έκανε αρκετά για να προστατέψει τον Ντοναρούμα και την οικογένειά του και δεν ξέρουμε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε για να μεταφέρουμε σε εκείνον και στους δικούς του την ευχαρίστησή μας που θα έμενε μαζί μας. Δεν υπήρχαν απειλές και η θέση μας είναι σαφής: Ο Ντοναρούμα για την ιδιοκτησία του κλαμπ δεν πωλείται, οπότε θα είναι στο Μιλάνο και τη νέα σεζόν», είπε αρχικά για το θέμα.

Και στη συνέχεια ανέφερε: «Ο προπονητής Μοντέλα θα αποφασίσει βδομάδα με τη βδομάδα, αλλά για μένα ο Ντοναρούμα μπορεί να παίξει σε όλα τα παιχνίδια. Ωστόσο δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τίποτα, πρέπει να βρούμε έναν νέο τερματοφύλακα. Δεν μπορούμε να μείνουμε με έναν παίκτη που του λήγει το συμβόλαιο ο οποίος ίσως σκέφτεται την Ρεάλ».

Ο φασόνε δεν παρέλειψε να στρέψει τα… βέλη του και προς τον Ραϊόλα, λέγοντας: «Από αυτά που λέει ο Ραϊόλα φαίνεται ότι το αγόρι έχει πολύ άγχος. Κανείς δεν αμφισβήτησε της νομιμότητα της απόφασης του Ντοναρούμα. Ωστόσο άλλο η νομιμότητα και άλλο η ηθική. Θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς να βλάψει το κλαμπ. Αυτό προκάλεσε ζημιές 100 εκατ. ευρώ στη Μίλαν.

Αν ο Ντοναρούμα αξίζει τόσο πολύ στα 18 του είναι επίσης χάρη σ΄ αυτό το κλαμπ. Θα ήταν αρκετό ο Ντοναρούμα να είχε πει ότι δεν ήθελε να μείνει, θα τον ανανεώναμε με μια λογική ρήτρα. Τώρα η Ρεάλ δεν θα μας πληρώσει και τα χρήματα θα πάνε στην τσέπη του ατζέντη, ενώ αυτά τα χρήματα θα επενδυόντουσαν στο ιταλικό ποδόσφαιρο».

Και ο Χαρτ στους υποψήφιους αντικαταστάτες

Με όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι ο 18χρονος γκολκίπερ δύσκολα θα υπερασπιστεί ξανά την εστία των «ροσονέρι», στον έναν χρόνο ακόμη που έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο. Ήδη, πάντως, αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Εκτός από τον 17χρονο Αλεσάντρο Πλιτσάρι, που θεωρείται από τους Μιλανέζους ως ο νέος Ντοναρούμα -αν όχι και καλύτερός του- στο προσκήνιο έχουν έρθει και άλλα ονόματα τερματοφυλάκων, πολύ πιο έμπειρων.

ΤΖΟ ΧΑΡΤ

Το τελευταίο που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αυτό του Τζο Χαρτ. Ο Άγγλος διεθνής τερματοφύλακας δεν υπολογίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε στην Τορίνο. Η «Sunday Express» αναφέρει ότι η Μίλαν βλέπει… ζεστά την περίπτωση του 30χρονου και ότι είναι αρκετά καλή περίπτωση για να θωρακίσει με αυτόν τα γκολπόστ της.