Ολοκληρώθηκαν χθες τα πλέι οφ της Super League, με το… θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής να δίνει στην ΑΕΚ την πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος και το σίριαλ με την ανακοίνωση της τιμωρίας των δύο «δικεφάλων» να μην αλλάζει κάτι όσον αφορά το ποιες ομάδες θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League και του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ ούτως ή άλλως θα είχε το «καλό» εισιτήριο για το Europa League ως κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ο Παναθηναϊκός, που ανέβηκε δεύτερος στη βαθμολογία των πλέι οφ, θα αγωνιζόταν επίσης στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Πανιώνιος παρέμεινε τελευταίος στον πίνακα του μίνι πρωταθλήματος και ξεκινά από τον 2ο προκριματικό του Europa League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λοιπόν, η ΑΕΚ πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League και εκεί θα αντιμετωπίσει ως ανίσχυρη (λόγω της εξαιρετικά κακής της ευρωπαϊκής βαθμολογίας) με μία εκ των Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Άγιαξ (Ολλανδία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μπριζ (Βέλγιο). Η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου και τα ματς θα παιχτούν 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου.

Εάν προκριθεί στα πλέι οφ θα βρίσκεται ξανά στους αδύναμους και θα έχει υποψήφιους αντιπάλους τις Σεβίλλη (Ισπανία), Νάπολι (Ιταλία), Λίβερπουλ (Αγγλία) οι σίγουρες και Ντιναμό Κιέβου, Άγιαξ, αν προκριθούν από τον πρώτο τους προκριματικό. Αν αποκλειστούν Ουκρανοί και Ολλανδοί, τις θέσεις τους πάρουν κατά σειρά οι Βικτόρια Πλζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Μπριζ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στα προκριματικά του Europa league από τον 3ο προκριματικό γύρο. Οι αγώνες του είναι προγραμματισμένοι για τις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου.

Οι Θεσσαλονικείς θα είναι στους ισχυρούς τόσο στα προκριματικά όσο και στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αν περάσουν φυσικά στη συγκεκριμένη φάση.

Από 3ο προκριματικό γύρο ενδέχεται να βρει απέναντί του τις: Ολεξάντρια (Ουκρανία), Ολιμπίκ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Κραΐοβα (Ρουμανία), Αρκα Γκντίνια (Πολωνία), ως σίγουρες και Αστρα (Ρουμανία), Αούστρια Βιέννης (Αυστρία), Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία), Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος), Μλάντα Μπόλεσλαβ (Σλοβακία), Μπρόντμπι (Δανία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Αμπερντίν (Σκωτία), Ουτρέχτη (Ολλανδία), Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ), Ντινάμο Μπρεστ (Λευκορωσία), Έστερσουντ (Δανία), Μπραν (Νορβηγία) ως πιθανές, συν όποιες προκριθούν από τον 1ο προκριματικό γύρο.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Και ο Παναθηναϊκός -όπως και ο ΠΑΟΚ- θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, στις ίδιες ημερομηνίες (27 Ιουλίου το πρώτο ματς και 3 Αυγούστου ο επαναληπτικός). Οι «πράσινοι» θα είναι επίσης στους ισχυρούς.

Οι πιθανοί του αντίπαλοι, με τους περισσότερους να πρέπει να προκριθούν από τον 1ο και τον 2ο προκριματικό γύρο, είναι οι εξής: Βοϊβοντίνα (Σερβία), Μπρόντμπι (Δανία), Βιντεότον (Ουγγαρία), ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Σαχτάρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Τρεντσίν (Σλοβακία), Σκεντέρμπεου (Αλβανία), Αμπερντίν (Σκωτία), Ουτρέχτη (Ολλανδία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), Σεντ Τζόνστον (Σκωτία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Βέντσπιλς (Λετονία), Οντ Γκρένλαντ (Νορβηγία), Κραϊόβα (Ρουμανία), Ίντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), με τους σίγουρους να είναι μόνο τρεις: Ολίμπικ Ντόνετσκ (Οκυρανία), Ντινάμο Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Άρκα Γκντίνια (Πολωνία).

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Πανιωνίου

Ο Πανιώνιος θα επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από 9 χρόνια. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα ξεκινήσει τις προσπάθειές τις από τον 2ο προκριματικό γύρο (στις 13/07 και 20/07), στο γκρουπ των ισχυρών. Κάτι που θα αλλάξει σε περίπτωση πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο.

Οι πιθανοί αντίπαλοί των «κυανέρυθρων» είναι οι εξής: Ιάσι (Ρουμανία), Πιαστ Γκλίβιτσε (Πολωνία), Λέφσκι Σόφια (Βουλγαρία), Τορπέντο Ζόντινο (Λευκορωσία), Χιμπέρνιαν (Σκωτία), Σοντερίσκε (Δανία) ως σίγουροι και KR Ρέικιαβικ, Ντίλα (Γεωργία), Αμπερντίν (Σκωτία), Οντ (Νορβηγία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ), Βαντούζ (Λίχτενσταϊν), Καϊράτ (Καζακστάν), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία), Κρακόβια (Πολωνία), Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία), Λίνφιλντ (Βόρειος Ιρλανδία), Ντάτσια (Μολδαβία), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Στάμπαεκ (Νορβηγία), Κουκέσι (Αλβανία), Τσουκαρίτσκι (Σερβία), Νόμε Κάλιου (Εσθονία), Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), Ζίμπρου (Μολδαβία), Πιούνικ (Αρμενία), Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία), Σιρόκι Μπρίγιεγκ (Βοσνία), Μπέροε (Βουλγαρία) και Ντομζάλε (Σλοβενία).