Τη σταδιακή τους αποχώρηση από τη διοίκηση της Φιορεντίνα κατέστησαν σαφή οι ιδιοκτήτες της Φιορεντίνα, Αντρέα και Ντιέγκο Ντέλα Βάλε. Οι άνθρωποι που «τρέχουν» τα τελευταία χρόνια τον σύλλογο της Φλωρεντίας δήλωσαν κουρασμένοι και ότι έχασαν το κέφι τους, με αποτέλεσμα να βλέπουν ως καλύτερη λύση να μείνουν πλέον στο περιθώριο.

Με ραδιοφωνική του τοποθέτηση, ο άνθρωπος που ηγείται της Φιορενντίνα, ο Αντρέα Ντέλα Βάλε, σημείωσε ότι με αφορμή τη μη εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου από τους «βιόλα» και τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της ομάδας προς το πρόσωπό του, επιθυμεί πλέον να «αποχωρήσω μετά από 15 χρόνια διοίκησης. Σκέφτομαι να μπω στο περιθώριο για το καλό του συλλόγου. Το σκεφτόμουν αυτό εδώ και εβδομάδες. Πλέον μπορώ να πω ότι θα το κάνω πράξη, αφού έχω χάσει το πάθος μου. Έβαλα την ψυχή μου, την καρδιά μου και τα λεφτά μου στη Φιορεντίνα, αλλά πλέον βλέπω ότι το κλίμα στην πόλη δεν με σηκώνει. Οπότε, θεωρώ ότι η σωστή απόφαση είναι να αποχωρήσω».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του αδελφού του, ο Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, είπε: «Αυτός που ασχολείται με τη Φιορεντίνα είναι ο Αντρέα. Τον ρώτησα εάν ακόμη τον ευχαριστεί η ενασχόλησή του με τον σύλλογο και μου είπε ότι μάλλον δεν τον ευχαριστεί και τόσο πολύ τελευταία».