Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα χθες βράδυ σε γήπεδο της Μπογκοτά της Κολομβίας, όταν η γηπεδούχος Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε και η φιλοξενούμενη Σάντος κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον Ρικάρντο Ολιβέιρα, παίκτη της βραζιλιάνικης ομάδας. Μόνο που υπήρχε μια… λεπτομέρεια. Ο παίκτης ήταν ζωντανός και μάλιστα εντός του αγωνιστικού χώρου.

Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης για το Κόπα Λιμπερταδόρες (το αντίστοιχο Champions League της Λατινικής Αμερικής), ο διαιτητής ενημερώθηκε να κρατήσει ενός λεπτού σιγή. Οι παίκτες των δύο ομάδων και όλο το γήπεδο την κράτησαν ευλαβικά, μόνο που αυτή αφορούσε έναν άνθρωπο που όχι μόνο δεν είχε φύγει από τη ζωή, αλλά ήταν υγιέστατος μπροστά τους.

Η ενός λεπτού σιγή στην πραγματικότητα αφορούσε τον Αλεξάντρε Κανέκο και όχι τον Ρικάρντο Ολιβέιρα, με τον εκλιπόντα να είχε φύγει σε ηλικία 70 ετών πολλές ημέρες νωρίτερα.

Η κολομβιανή ομάδα ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε ότι όλη αυτή η τραγελαφική κατάσταση δημιουργήθηκε επειδή ο εκφωνητής μπέρδεψε το όνομα με ένα από αυτά που του έφεραν όταν διάβαζε τις συνθέσεις!

Όσο για τον άνθρωπο που πένθησε για… τον θάνατό του, απάντησε σχετικά: «Ειλικρινά, δεν το πρόσεξα»!

Για την ιστορία, το παιχνίδι τελείωσε χωρίς σκορ (0-0).