Δύο ώρες πριν την σέντρα του σπουδαίου παιχνιδιού του Ολυμπιακού στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους, ο προπονητής των πρωταθλητών βρέθηκε απέναντι σε ένα μεγάλο δίλημμα.

Τον Τάκη Λεμονή έζωσαν τα φίδια αφού ήξερε πως η συγκεκριμένη κίνηση μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική.

Αποφάσισε να ρισκάρει όμως και δικαιώθηκε. Επέλεξε τον πιτσιρικά, Δημήτρη Νικολάου στη βασική ενδεκάδα απέναντι στη Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους. Σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα του Πειραιά, ο αγαπημένος Sir Takis των οπαδών του Ολυμπιακού, τόλμησε και κέρδισε. Ήξερε πως σε περίπτωση που ο πιτσιρικάς δεν τον δικαίωνε, αρκετοί οπαδοί θα του καταλόγιζαν τη συγκεκριμένη κίνηση.

Ο Νικολάου ποτέ δεν περίμενε όταν έπαιζε το 2014 στους μικρούς του Ολυμπιακού ότι το 2017 θα έμελλε να αγωνίζεται στο γήπεδο της Γιουβέντους απέναντι στη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παίκτες που όπως έλεγε και ο ίδιος τους έπαιρνε στο FIFA όπως τους Μάτζουκιτς και Ιγκουαϊν να τους έχει απέναντί του. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο πιτσιρικάς είχε την ευκαιρία να έρθει αντιμέτωπος με παίκτες που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο παγκόσμιο παζάρι.

Το νέο αστέρι του Ολυμπιακού όμως γνώρισε και τα πρότυπά του στην άμυνα. Τον Μπαρτσάλι και τον Κιελίνι, τους οποίους θαυμάζει από πολύ μικρός. Και οι δύο ήταν βασικοί στο Γιουβέντους – Ολυμπιακός με τον μικρό να ζει την βραδιά του απόλυτου ποδοσφαιρικού του ονείρου!

Την κορυφαία του νύχτα μέχρι την επόμενη. Όλοι στο Ρέντη τρίβουν τα χέρια τους με τον πιτσιρικά.