Η πρόσληψη του Μπεσνίκ Χάσι εξαρχής δεν είχε ηχήσει καλά στα αυτιά του κόσμου του Ολυμπιακού. Η γκρίνια ήταν έκδηλη στο Λιμάνι για τον Κοσοβάρο προπονητή από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, ενώ εντάθηκε ακόμη περισσότερο μετά τις απώλειες στο πρωτάθλημα από Ξάνθη (εκτός έδρας) και Αστέρα Τρίπολης (εντός έδρας), αλλά και την ήττα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Σήμερα, μετά την ήττα με 3-2 από την ΑΕΚ, και ενώ η ομάδα του βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι ο Χάσι φεύγει από τον Πειραιά. Μένει μόνο το τυπικό σκέλος για να συμβεί αυτό.

Όμως, ο Χάσι πέτυχε στον βασικό στόχο για τον οποίον ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους». Τους οδήγησε στους ομίλους του Champions League, κάτι για το οποίο είχε τον τίτλο του… ειδικού. Ο 45χρονος τεχνικός είχε 2/2, στις δύο προηγούμενες παρόμοιες αποστολές με Άντερλεχτ και Λέγκια Βαρσοβίας. Μπορεί να έφυγε μετά, στα μισά της σεζόν, αλλά οι ομάδες του βρέθηκαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Και στον Ολυμπιακό, επίσης τα κατάφερε μια χαρά στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς εκτός από την επιστροφή στ’ αστέρια, γέμισαν και τα ταμεία της ΠΑΕ με παραπάνω από 25 εκατ. ευρώ.

Στο Λιμάνι ήταν εξ αρχής της άποψης πως εάν πετύχαιναν αυτόν τον στόχο, εύκολα ή δύσκολα στις ελληνικές διοργανώσεις θα τα μπορούσαν να πορευθούν και… χωρίς προπονητή.

Στην ουσία ο Χάσι έκανε αυτό που ήθελε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η υπόλοιπη διοίκηση της ομάδας. Οπότε, κάπου εδώ η αποστολή του θεωρείται επιτυχημένη και όλοι πλέον περιμένουν την απόλυσή του. Αλλά, για τον λόγο που ήρθε, θα φύγει… ως επιτυχημένος, αφού πέρασε την ομάδα στους ομίλους.