Ένα παιχνίδι απομένει για να ολοκληρωθεί η 4η αγωνιστική της Super League και να φανεί εάν η ΑΕΚ διατηρήσει τη μοναξιά της κορυφής. Ο Πανιώνιος μπορεί με νίκη του στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ να «πιάσει» την Ένωση στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αν και η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε χθες -εκμεταλλευόμενη και τη γκέλα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης- κάτι το οποίο είχε σχεδόν δέκα χρόνια να πετύχει.

Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν να βρεθούν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία της Super League από τις 3 Φεβρουαρίου του 2008, μία ημέρα πριν από την αγωνιστική με την περιβόητη «υπόθεση Βάλνερ».

Οι «κυανέρυθροι» πάλι εμπλέκονται με τον δικό τους τρόπο στην ιστορία, καθώς επικράτησαν εκείνη την Κυριακή με 3-2 στο ΟΑΚΑ της Ένωσης. Ο Ολυμπιακός έχανε στην Καλαμαριά με 1-0, αλλά τυπικά, με την παράτυπη χρησιμοποίηση του Αυστριακού ποδοσφαιριστή, οι Πειραιώτες προσπέρασαν την ΑΕΚ (πήραν το ματς με 3-0), κάτι που έκανε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε στην έδρα του με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης.