Στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Παναγιώτης Κονέ. Ο διεθνής χαφ επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε έπειτα από εννέα χρόνια και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τους «κιτρινόμαυρους» στα χαφ.

Ο Κονέ μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίασή του και παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις. «Καλώς σας βρήκα. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Καινούργια γραφεία, καινούργια πρόσωπα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να επιστρέψω, γιατί αυτή η φανέλα θα μου δώσει κίνητρο να ξεπεράσω κάποια προβλήματα», είπε αρχικά ο διεθνής άσος.

Για το Νο 21 που θα φοράει στην πλάτη του, είπε: «Είναι για τον κόσμο. Ήταν διαθέσιμο. Δεν είμαι άνθρωπος που πουλάω… οπαδιλίκι. Δεν θα λέω “ΑΕΚ” και “Οriginal” συνέχεια. Όσοι με ξέρουν από 18 χρονών, γνωρίζουν ότι αγαπάω και σέβομαι αυτή την ομάδα. Το φορούσε και ο Κατσουράνης το 21. Ελπίζω να προσφέρω λίγο από όσα προσέφερε εκείνος. Ελπίζω να κάνω πράγματα τώρα που δεν έκανα όταν ήμουν 18 ετών, από δικά μου λάθη. Θα δουλέψω σκληρά και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Αναφορικά με την αγωνιστική ετοιμότητά του, σημείωσε: «Ενάμισι μήνα έκανα μόνος μου προπονήσεις, γιατί είχα κάποια θέματα με το συμβόλαιό μου. Τη Δευτέρα θα μιλήσω με τον προπονητή. Προπόνηση με προπόνηση θα φανεί πώς είμαι. Είναι ανούσιο να πω ότι είμαι καλά. Νιώθω καλά, είμαι χαρούμενος. Με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα θα πάμε καλά».

Σχετικά με τη συνεργασία του με τον Αραούχο, επισήμανε: «Δεν ξέρω πώς θα είναι η συνεργασία μου με τον Αραούχο. Έδειξε, όμως, ότι έκανε πολύ καλό εξάμηνο στην ΑΕΚ. Είναι καλός παίκτης, γρήγορος, τσαμπουκαλής. Έχει να δώσει πολλά στην ομάδα».

Τέλος, για την ομάδα και τους στόχους της, σχολίασε: «Δεν έχω δει την ομάδα. Δεν έχω δει τον εαυτό μου μέσα στην ομάδα. Θέλω να μπω στα αποδυτήρια, να ζήσω την ομάδα από μέσα. Να μιλήσω με τους προπονητές, τους παίκτες. Θέλω να ζήσω λίγο καιρό από μέσα την ομάδα και μετά θα έχω άποψη για το που μπορούμε να πάμε».