Πανηγυρική ήταν η ανάδειξη του Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ, έπειτα από τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, με τις διαθέσεις να είχαν φανεί στη διαδικασία ψηφοφορίας για την έγκριση του καταστατικού.

Εκεί είχαμε τα εξής αποτελέσματα: 49 ΝΑΙ, 19 ΟΧΙ, 1 ΛΕΥΚΟ και 2 ΑΠΟΥΣΕΣ. Από τις ΠΑΕ, οι μόνες που ψήφισαν ΟΧΙ ήταν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Η ΠΑΕ Πανιώνιος ήταν η μοναδική που ψήφισε λευκό, ενώ απούσες από τη διαδικασία είναι οι ΕΠΣ Σάμου και η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Από τη στιγμή της έγκρισης του καταστατικού άρχισε να γίνεται αντιληπτό το αποτέλεσμα που θα είχαν και οι εκλογές. Τελικά, ήρθε και η νίκη για την παράταξη Γραμμένου με 48 θετικές ψήφους, έναντι 21 ψήφων του αντιπάλου του, ενώ 2 ψηφοδέλτια ήταν λευκά.

Υπενθυμίζεται ότι αντίπαλος του Βαγγέλη Γραμμένου στη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος είχε αποχωρήσει αρκετή ώρα πριν από το αποτέλεσμα, έχοντας καταλάβει πως δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι σε αυτό. Η διαδικασία, πάντως, ολοκληρώθηκε χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο.