Η έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κατέγραψε ότι μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, στις συγκρούσεις με αυτούς της ΑΕΚ, βρέθηκαν σε «υποστηρικτικό» ρόλο και οπαδοί της Παρτιζάν. Άραγε, οι συγκεκριμένοι δεν γνωρίζουν την ιστορία της ίδιας τους της ομάδας, ή ξέχασαν ότι η Ένωση είχε πάει στο Βελιγράδι για να παίξει φιλικό με την ομάδα τους, το οποίο είχε ως σκοπό να στείλει ένα μήνυμα κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία;

ΑΕΚ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Ήταν 7 Απριλίου του 1999 όταν η ΑΕΚ, με επικεφαλής και τότε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, πήγαινε στη σέρβική πρωτεύουσα, με κίνδυνο ζωής για όλη την «κιτρινόμαυρη» αποστολή, για να αγωνιστεί με την Παρτιζάν του Βλάνταν Ίβιτς (που έπαιξε στη συνέχεια και στην ΑΕΚ), αλλά και του μετέπειτα προπονητή της «Ένωσης», Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς. Αυτήν την ημέρα ακόμη να την ξεχάσουν οι Σέρβοι, όπως οι ίδιοι λένε.

ΑΕΚ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙΖΑΝ_2

Ωστόσο, φαίνεται ότι η φιλία που πήγε να δημιουργηθεί με αφορμή αυτό το γεγονός, δεν συγκίνησε καθόλου τους φανατικούς οπαδούς της Παρτιζάν (είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του ΠΑΟΚ), με αποτέλεσμα εκείνοι να κρίνουν σκόπιμο να… συνδράμουν στο ξύλο του Βόλου υπέρ των Θεσσαλονικέων.

Πήραν μεγάλο ρίσκο

Στο Βελιγράδι το 1999 είχαν βρεθεί και αρκετές γνωστές προσωπικότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Μανώλης Γλέζος. Και αν για εκείνους η πρόσβαση στη σερβική πρωτεύουσα ήταν σχετικά πιο εύκολη, αυτοί που κινδύνευσαν περισσότερο από τις βόμβες που έπεφταν τότε στη Γιουγκοσλαβία, ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Ταξίδεψαν με λεωφορείο μέσω Βουλγαρίας και διένυσαν εμπόλεμες ζώνες για να φτάσουν στο γήπεδο. Όμως, αυτό δεν φαίνεται ότι συγκίνησε κάποιους 18 χρόνια μετά.

ΑΕΚ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙΖΑΝ_1

Τα πανό που βρέθηκαν… σε λάθος χέρια

Μάλιστα, οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν αφήσει και κάποια από τα πανό τους σε αυτούς της Παρτιζάν, ως αναμνηστικό από αυτήν την ημέρα, που το ποδόσφαιρο έστειλε το μήνυμά του κατά του πολέμου. Κάποια χρόνια αργότερα ορισμένα από αυτά τα πανό βρέθηκαν στα χέρια οπαδών του ΠΑΟΚ! Το πώς, έγινε γνωστό από τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι είχαν ενημερώσει σχετικά τους οργανωμένους του Ολυμπιακού, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι. Τα έδωσαν οι ίδιοι οι Σέρβοι.

Μερικά από αυτά τα πανό εμφανίστηκαν και στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο χάντμπολ, εκεί όπου πριν κάποια χρόνια υπήρχε μεγάλη κόντρα των δύο ομάδων, με αποκορύφωμα τα αιματηρά επεισόδια στη Λαμία. Και τότε λέγεται ότι οπαδοί της Παρτιζάν είχαν μπει μέσα σε αυτούς του ΠΑΟΚ. Αυτό κυκλοφόρησε μέσα από τα… οπαδικά κουτσομπολιά. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, υπάρχει και η Αστυνομία για να το επιβεβαιώσει.