Μπορεί από την Εισαγγελία Πειραιά να υπήρξε παρέμβαση σχετικά με τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά, με την οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για ξυλοδαρμό των παικτών του της ομάδας των Χανίων, ωστόσο στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: 1) επειδή τα όσα κατήγγειλαν οι άνθρωποι του Πλατανιά δεν έχουν καν καταγραφεί από την αστυνομία και 2) επειδή η ίδια η χανιώτικη ΠΑΕ, με επίσημη ανακοίνωσή της την ημέρα του αγώνα, δεν είχε κάνει καμία αναφορά σε «βιοπραγία».

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναγραφόταν το εξής: «Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άψογη φιλοξενία της στο σημερινό παιχνίδι στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η επιτροπή «υποδοχής» στο πούλμαν, το κλίμα εκφοβισμού πάνω από την φυσούνα και από τον πάγκο της ομάδας μας, καθώς και οι προπηλακισμοί παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο, επειδή ο Πλατανιάς “τόλμησε» να προηγηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την, κατά τα άλλα, άψογη ποδοσφαιρική βραδιά».

Στον Πειραιά, φυσικά, έχουν σε… ετοιμότητα το νομικό τους επιτελείο, καθώς η απειλή της αφαίρεσης βαθμών θα σημαίνει -κατά πάσα πιθανότητα- και απώλεια του πρωταθλήματος, το οποίο πανηγυρίστηκε χθες, αλλά σε αυτήν τη χρονική περίοδο, αυτό που «καίει» είναι να τελειώσει θετικά η υπόθεση για τα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Πάντως, ούτε για τη συγκεκριμένη υπόθεση θεωρούν ότι μπορεί να ευσταθεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών, παρά μόνο η τιμωρία με κάποιο χρηματικό πρόστιμο, ή στη χειρότερη το κλείσιμο του Καραϊσκάκη για έναν αγώνα (το πολύ δύο). Ποινή που θα έχει ισχύ από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για αυτήν τη σεζόν.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, ο Ολυμπιακός κατέθεσε υπόμνημα στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ με νέα στοιχεία για την υπόθεση του ημιτελικού με την «Ένωση». Οι Πειραιώτες με επίσημες εκθέσεις ζητάνε τα επεισόδια να μην χαρακτηριστούν ως εκτεταμένα, ενώ στη νομολογία που επικαλούνται έχουν βασιστεί σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου, καταλήγοντας στο γιατί δεν πρέπει να γίνει δεκτή η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.