Μια κακή παρένθεση απέδειξε ο Πανιώνιος πως ήταν η ήττα από τη Βέροια! Βγάζοντας ξανά… γούστα, οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν 2-1 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα: Γκολάρες, δύο αποβολές εντός αγωνιστικού χώρου και άλλες δύο εκτός, πολλά νεύρα, απίστευτες ευκαιρίες εκατέρωθεν και χιτσκοκικό φινάλε. Οι δύο Ιρανοί, Μασούντ και Ανσαριφάρντ, πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ο πρώτος με «κεραυνό» στο 34’ και ο δεύτερος με εξαιρετικό πλασέ στο 78’, για να μειώσει με τον Λεοζίνιο στο 85’ ο «Γηραιός», που είδε τον Γιαννιώτη να βγάζει το… τούβλο του Περόνε από τη μικρή περιοχή στο 92’, παραμένοντας, έτσι, χωρίς νίκη στη Σούπερ Λίγκα. Μαντάρα και μάλιστα, στο ντεμπούτο του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα έκανε στο τέλος ο διαιτητής Νεοφυτιάδης (Κορίνθου).

Πώς έπαιξαν

Απόντος του Μπαρτολίνι, ο Κούρος έπαιξε στο πλάι του Ρούσσου στο κέντρο της άμυνας, με τον Σαραμαντά να πηγαίνει στο αριστερό άκρο των μετόπισθεν και τον Κυριακίδη δεξιά. Στο τέρμα, φυσικά, ήταν ο Χουάντερσον, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να επιλέγει ξανά το αγαπημένο του 4-2-3-1. Στα χαφ αγωνίστηκαν Αγγελόπουλος και Ιντζόγλου, ο Πασάς ήταν στο αριστερό «φτερό», ο Μοντέιρο στο δεξί (οι δύο τελευταίοι άλλαξαν πλευρά στο 30’) και ο Λεοζίνιο πίσω από τον Περόνε. 4-2-3-1 χρησιμοποίησε και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Γάντια… βασικού φόρεσε ο Γιαννιώτης, ο οποίος είχε μπροστά του -από αριστερά προς τα δεξιά- Αντωνιάδη, Ρισβάνη, Οικονόμου και Γκιοατά (τραυματίας ο Βλάχος). Κόρμπος και Σιώπης ήταν, σταθερά, στα χαφ, ο Φούντας αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρέμ, ο Μασούρας δεξιά, με τον Μασούντ να κινείται πίσω από τον συμπατριώτη του, Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Το ματς

«Παίρνοντας» το κέντρο από το ξεκίνημα του ματς, με το δίδυμο Κόρμπου-Σιώπη να είναι για άλλη μία φορά εξαιρετικό, ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ματς, διατηρώντας την κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λέπτου. Μόλις στο 7’, δε, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Κούρος -απόντος του Μπαρτολίνι- ήταν εμφανώς «έξω από τα νερά του» στο πλάι του Ρούσσου ως στόπερ, έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ! Ο Φούντας είδε το κενό στην «καρδιά» της άμυνας του «Γηραιού», πλάσαρε στον Μασούντ, με τον Ιρανό, όμως, να σουτάρει, ολομόναχος και από τα δύο μέτρα, άουτ! Οι γηπεδούχοι έδειχναν διάθεση να ισορροπήσουν και να δημιουργήσουν φάσεις, φανέρωναν, ωστόσο, ξανά το μεγάλο τους πρόβλημα ΚΑΙ φέτος στην… παραγωγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχαν καμία κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, ούτε καν τελική προσπάθεια στην εστία! Στον αντίποδα, προκειμένου να αποδείξουν πως η ήττα από τη Βέροια ήταν μία κακή παρένθεση, το μάτι των παικτών του Βλάνταν Μιλιβόγεβιτς… γυάλιζε. Με τους Νεοσμυρνιώτες, μάλιστα, να μην πτοούνται, ούτε από το γεγονός ότι ο Μπεν δεν ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, ούτε από την κακή εμφάνιση του Γκιοατά (τραυματίας ο Βλάχος, στον πάγκο ο Αργυρόπουλος) στο πρώτο μισάωρο. Και κάπως έτσι, έφτασαν στο γκολ. Και τι γκολ… Γκολάρα! Στο 34’, λοιπόν, ο Μασούντ έπιασε ένα… τούβλο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χουάντερσον, με τον Ιρανό να εξιλεώνεται για τη χαμένη ευκαιρία του στο 7’ και να ξεσπά σε κλάματα! Ο λόγος; Λίγα λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη, τον πήραν τηλέφωνο από την πατρίδα του, για να τον ενημερώσουν πως έφυγε ένας αγαπημένος ξάδερφός του… Πηγή: sport-fm.gr