Σε ένα «καταραμένο» (για την ίδια) γήπεδο κι απέναντι σε ένα πρώην δικό της παιδί, σταμάτησε το σερί της ΑΕΚ! Μπλοκαρισμένη άψογα από τον Τραϊανό Δέλλα, η «Ένωση» έπεσε θύμα του εξαιρετικού Ατρομήτου και αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι από το Περιστέρι (1-0). Με όλους σχεδόν της παίκτες σε κακή μέρα και τις επιλογές του Γκουστάβο Πογιέτ να μην δικαιώνονται αυτή τη φορά, οι «κιτρινόμαυροι» δεν άξιζαν κάτι παραπάνω από την ήττα, που ήρθε φυσιολογικά με το γκολ του Μπρίτο στο 53’.

Πώς έπαιξε

Αλλαγές στην ενδεκάδα -είτε εξαιτίας απουσιών, είτε εξαιτίας επιλογών του- έκανε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Με τιμωρημένο τον Σιμόες, ο Ουρουγουανός ξεκίνησε ξανά τον Σουκουλίνι και του έδωσε τον ρόλο του «κόφτη». Επίσης, έβαλε βασικό τον Βάργκας (παρόλο που προερχόταν από τραυματισμό) και επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Τζεμπούρ-Άρθο.

Το ματς

Την τελευταία φορά που παίκτες με τα κιτρινόμαυρα και τον δικέφαλο στο στήθος πάτησαν αυτό το χορτάρι δεν θα την ξεχάσει κανένας φίλος της ΑΕΚ. Το πρώτο ημίχρονο όμως του σημερινού αγώνα στο Περιστέρι πιθανότατα… το ξέχασαν κιόλας όσοι το παρακολούθησαν. Με τον Σουκουλίνι να μην επιτρέπει να φανεί το κενό του Σιμόες (καλύπτοντας σωστά τους χώρους και παίζοντας απλά την μπάλα) η «Ένωση» δεν κινδύνευε ιδιαίτερα. Παράλληλα όμως δυσκολευόταν και ν’ απειλήσει την αντίπαλη εστία. Κάνοντας αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και με έλλειψη κίνησης στην επίθεση, οι «κιτρινόμαυροι» γίνονταν επικίνδυνοι μονάχα από στημένες φάσεις. Και πιο συγκεκριμένα κόρνερ: Ένα που πήγε να βάλει… απευθείας ο Μάνταλος (με φοβερά φαλτσαριστή εκτέλεση) και ένα που έφερε άστοχη κεφαλιά του Γιόχανσον. Ακόμα, δε, και όταν βελτίωσε την ανάπτυξή της -κερδίζοντας μέτρα προς την περιοχή- η «Ένωση» δεν παρήγαγε καθαρές ευκαιρίες. Παρά μόνο σποραδικές καλές στιγμές (όπως ένα σουτ του Ντίντακ κι ένα άστοχο του Γιόχανσον). Κάπως έτσι, ο Ατρόμητος άρχισε κι εκείνος να ξεμυτίζει. Να προειδοποιεί μετά την ανάπαυλα με καλή ευκαιρία του Κεϊτά. Και τελικά να κάνει… πράξη την απειλή του: Όταν ο Κολοβέτσιος ξεχάστηκε στο τεχνητό οφσάιντ, ο Λε Ταλέκ ευχαρίστησε για το δώρο και ξεπερνώντας τον Ανέστη, σέρβιρε το προβάδισμα στον Μπρίτο. Αφού δεν άλλαξε λοιπόν τα πράγματα πριν μείνει πίσω στο σκορ, ο Πογιέτ δεν έχασε καθόλου χρόνο μετά απ’ αυτό. Και προσπάθησε να βελτιώσει την κατάσταση, βάζοντας τους Πέκχαρτ-Πλατέλλα στις θέσεις των (κακών) Τζεμπούρ-Βάργκας. Λίγο ήθελε μάλιστα να δικαιωθεί αμέσως. Το πλασέ όμως του Τσέχου (έπειτα από ωραίο γύρισμα του Ντίντακ) δεν ήταν αρκετά δυνατό για να νικήσει τον Μπάρκα. Και κάπου εκεί -μόλις στο 62’- εξαντλήθηκαν η επιθετικότητα που (δεν) έδειξε η ΑΕΚ για να αλλάξει την μοίρα της. Τι κι αν ανέβηκαν λοιπόν στο γήπεδο; Τι κι αν ο Πογιέτ άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2, με… σκίτσο που έδειξε στον Αραβίδη; Η «μουτζούρα» ήταν αναπόφευκτη σήμερα για την «Ένωση». Και πάλι καλά να λέει που ήρθε μόνο με 1-0, γιατί στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος είχε ευκαιρίες -και δοκάρι με τον Λε Ταλέκ- για να κάνει πιο ευρεία τη νίκη του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιδες, Μπρίτο (83’ Ουσέρο), Φυτανίδης, Λε Ταλέκ, Σουμπίνιο (72’ Ματέι), Κιβρακίδης (68’ λ.τ. Κοντοές) Στον πάγκο έμειναν οι: Γκορμπούνοφ, Κούρος, Μπαστακός, Γροντής ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (57’ Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζεμπούρ (57’ Πέκχαρτ) Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Μπουονανότε Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας) Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Ποντίκης (Θεσπρωτίας) Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr