Μια σπουδαία νίκη που του δίνει το δικαίωμα να κοιτάζει ψηλότερα πήρε ο Ηρακλής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), έχοντας σκόρερ του μοναδικού τέρματος τον Απόστολο Βέλλιο από την άσπρη βούλα. Παράβαση στην οποία είχε υποπέσει ο Περιστερίδης, ανατρέποντας τον Μπουλούτ που ήταν σε προφανή θέση για γκολ αλλά ο Στυλιαράς του… χαρίστηκε και αντί για κόκκινη τού έδειξε κίτρινη κάρτα. Με αυτό το τρίποντο, ο Γηραιός ανέβηκε στην 7η θέση, έχοντας 26 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ έπεσε στη 10η και παρέμεινε στους 24. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Ηπειρώτες, καθώς αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86′ ο Νικολιάς, που είχε περάσει αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Το ματς

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και είχε στο πρώτο 25λεπτο τρεις μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 5’, όταν ο Λεοζίνιο με σκαφτή μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Τσιλιανίδη αλλά αυτός δεν κατάφερε να νικήσει με πλασέ τον Περιστερίδη. Στο 26’, έπειτα από σέντρα του Μπουκουβάλα και καρφωτή κεφαλιά του Βέλλιου, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αντέδρασε εξαιρετικά, ενώ στο 31’ το σουτ του Τσιλιανίδη από καλή θέση μέσα από την περιοχή, πέρασε λίγο άουτ. Ενδιάμεσα, ο ΠΑΣ είχε απειλήσει με τον Κοζορώνη από θέση τετ-α-τετ αλλά ο Περνίς είχε διώξει σε κόρνερ. Η πίεση του Ηρακλή, απέφερε τελικά… καρπούς, καθώς στο 32’ ο Μπουλούτ τσίμπησε τη μπάλα προ του Περιστερίδη, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ τον ανέτρεψε και ο Στυλιαράς έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Δεν έπραξε σωστά, όμως, με το χρώμα της κάρτας που έδειξε, καθώς ο Μπουλούτ ήταν σε θέση για γκολ και ο Περιστερίδης έπρεπε να αποβληθεί. Εν τέλει, ο Βέλλιος δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα και έβαλε σε θέση οδηγού τον Γηραιό. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, πάντως, ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Ίλιτς εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, ο Περνίς έκανε κακή έξοδο αλλά ο Ιντζόγλου έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει αυτή τη γραμμή. Με την έναρξη του δευτέρο μέρους, ο Γιάννης Πετράκης άλλαξε το επιθετικό του δίδυμο (Ίλιτς-Φερφελής) με τους Μανιά και Νικολιά, αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σύστημα σε 4-3-3 από 4-2-3-1. Ο Ηρακλής δε, είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη έπειτα από γύρισμα του Μπουλούτ μέσα στην περιοχή και σουτ του Βέλλιου, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 58’, ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Ακόστα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Περνίς. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης, πίεζαν τον Ηρακλή αλλά προσπαθούσαν να απειλήσουν με ανορθόδοξο τρόπο και με σέντρες από τα δύο μπακ (Ναδάλες-Καρανίκας). Λίγο έλειψε, πάντως, να κάνουν το 1-1 στο 74’, όταν ο Γιάκος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μιχάλη την προβολή αλλά ο Περνίς έστω και δύσκολα έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Ο Νίκος Παπαδόπουλος βλέποντας τον ΠΑΣ να πιέζει και θέλοντας να κρατήσει το προβάδισμα, πέρασε τρίτο κεντρικό αμυντικό στο ματς, βάζοντας τον Μπαρτολίνι στη θέση του Τσιλιανίδη. Στο 86’, πάντως, ο Ηρακλής «κλείδωσε» ουσιαστικά το τρίποντο αφού ο Νικολιάς αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνεπώς την κόκκινη, αφήνοντας την ομάδα του να παλεύει στα τελευταία λεπτά με λιγότερο παίκτη. Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιαρά να βρίσκει τον Γηραιό να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο που του δίνει το δικαίωμα να κοιτάζει ψηλότερα, καθώς μείωσε τη διαφορά από την πέμπτη θέση στους πέντε βαθμούς. Νίκη που πανηγυρίστηκε δεόντως, τόσο από τους παίκτες της ομάδας, όσο και από τους οπαδούς που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν ρυθμικά «Ήρα Ήρα».

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (83’ Μπαρτολίνι), Λεοζίνιο (64’ Πουρτουλίδης), Πασάς (20’ Μπουλούτ), Βέλλιος. Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Ζαμπάζης, Λουκίνας. ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Λίλα (65‘ Γιάκος), Ακόστα, Φερφελής (46’ Μανιάς), Ίλιτς (46’ Νικολιάς) Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Μπέριος, Ηλιάδης. Πηγή: sport-fm.gr