Ο Γιάννης Αναστασίου είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει στηριχτεί τόσο πολύ ως τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ποτέ άλλοτε κανένας συνάδελφός του δεν απολάμβανε αυτά τα «προνόμια». Τον βοήθησε, βέβαια, και η συγκυρία. Ανέλαβε την ομάδα σε μια εποχή ποδοσφαιρικού μνημονίου. Σε μια περίοδο που άπαντες γνώριζαν ότι ο πρώτος στόχος είναι να χτιστεί κάτι νέο, δίχως πολλά χρήματα και φυσικά δίχως τα έσοδα της Ευρώπης. Ετσι, λοιπόν, έχοντας «αντιμέτωπη» μια κερκίδα με ρεαλισμό και επίγνωση της κατάστασης, δεν βίωσε την πίεση που έχουν βιώσει άλλοι προπονητές στο παρελθόν, όταν η πίεση και οι απαιτήσεις στο «τριφύλλι» ήταν αυξημένες. Αυτό, φυσικά, βοήθησε και τον ίδιο να εξελιχθεί. Να δουλέψει με ηρεμία, χωρίς κανένας μαχαίρι στο λαιμό, χωρίς την… αναγκαιότητα του πρωταθλητισμού και να κάνει πράγματα με την ομάδα. Και η αλήθεια είναι ότι έκανε. Εχτισε, προόδευσε, κατέκτησε ένα Κύπελλο και ένα αξιόμαχο σύνολο, που κατά περιόδους, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, πια, δεν αρκεί στον Παναθηναϊκό. Φέτος, η πίεση υπάρχει και θα υπάρχει κάθε Κυριακή. Και πλέον και ο ίδιος ο Αναστασίου και οι άνθρωποι της ΠΑΕ το γνωρίσουν. Το κατάλαβαν, άλλωστε, μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Γκαμπάλα. Ο Γιάννης Αλαφούζος στηρίζει, πάντως, μέχρι τέλους τον «Ολλανδό». Είναι χαρακτηριστικό το σθένος που μιλούσε στους οπαδούς που επισκέφθηκαν το Κορωπί, όταν η κουβέντα πήγε στον τεχνικό του «τριφυλλιο». «Δεν μπορείτε να μιλάτε για ευθιξία αν δεν ξέρετε τι συμβαίνει. Γίνεται σοβαρή δουλειά και θα το δείτε αυτό. Ο Γιάννης δουλεύει πολύ, είναι μεθοδικός και αυτό θα βγει», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΑΕ που είναι αποφασισμένος να πορευτεί με τον Αναστασίου μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Τα έλεγαν μέχρι τις 6 το πρωί

Μετά το παιχνίδι με την Γκαμπάλα, η ένταση ήταν μεγάλη. Λογικό. Αποκλεισμός – ντροπή, συνομιλία οπαδών με Αλαφούζο, Βόκολο, Φύσσα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, αποδοκιμασίες και καμια 10αριά ηλίθιοι που νωρίτερα έκαναν «ντου» στο γήπεδο, με τα γνωστά αποτελέσματα… Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μόλις έφυγε από το γήπεδο είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αναστασίου μέχρι τις 6 το πρωί. Εκεί ειπώθηκαν σχεδόν όλα: Για το τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε, για τις αδυναμίες της ομάδας, για το αν υπάρχουν σκέψεις παραίτησης του «Ολλανδού», αλλά και για το μέλλον. Ο Αλαφούζος ήταν ξεκάθαρος. «Συνεχίζουμε μαζί. Πιστεύω πολύ στη δουλειά που κάνεις και αυτό θα συνεχιστεί. Μαζί θα πετύχουμε», είπε ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας στον κόουτς, για να του δείξει για μια ακόμη φορά την έμπρακτη στήριξή του, ακόμη και τώρα. Στην εποχή όπου η ομάδα περνάει την πρώτη της κρίση στην εποχή Αλαφούζου.

Αναστασίου… φανατικά

Εν ολίγοις, παρά τα όσα διαφορετικά έχουν ειπωθεί ή πιστεύουν κάποιοι, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ενδεχόμενο μη στήριξης από τη διοίκηση στον Αναστασίου. Ο Αλαφούζος είναι φανατικά υπέρ του «Ολλανδού» και θεωρεί ότι η δουλειά που γίνεται στο Κορωπί θα αποδώσει καρπούς στο άμεσο μέλλον. Αντιθέτως, δεν πιστεύει πως μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του Αναστασίου θα είναι για το καλό της ομάδας, πόσο μάλλον από τη στιγμή που… plan b για προπονητή δεν υπάρχει. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: Ο Αναστασίου απολαμβάνει και θα απολαμβάνει, μέχρι νεωτέρας, την απεριόριστη εμπιστοσύνη και στήριξη των ανθρώπων της ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr