Δύο νεαροί, ηλικίας 17 και 21, συνελήφθησαν για συμμετοχή σε επεισόδια στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα των ομάδων ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΚ στην Ξάνθη. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ένας 42χρονος και ένας αστυνομικός.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί στην Ξάνθη, ο 17χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων που εξύβρισε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, ενώ επιτέθηκε και τραυμάτισε με χρήση σωματικής βίας 42χρονο που βρισκόταν στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε.

Χθες το βράδυ, πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, έξω από το γήπεδο Πηγαδίων Ξάνθης, ο 21χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων, που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο. Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών μέτρων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας, κατά περίπτωση.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.