Στις υπηρεσίες των Νικ Καλάθη, Θανάση Αντετοκούνμπο και Ίαν Βουγιούκα μπορεί να υπολογίζει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, για το δεύτερο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός έθεσε στη διάθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τους δικούς του διεθνείς, όχι για την Παρασκευή (24/11) και το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ, αλλά για αυτό της Δευτέρας (27/11) με το Ισραήλ στο Ηράκλειο. Για το πρώτο ματς, οι «πράσινοι» θα έχουν υποχρεώσεις στη Euroleague, καθώς θα υποδέχονται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού -εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες- έχει κληθεί και έχει ήδη ενσωματωθεί στην εθνική Ελλάδας ο Ντίνος Μήτογλου, που είναι εκτός δωδεκάδας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ενώ δεν έχει κληθεί ο Νίκος Παππάς, έπειτα από απόφαση του «γαλανόλευκου» τεχνικού επιτελείου.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Σκουρτόπουλος αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των διεθνών, τόνισε πως θα ήθελε να υπάρξει μια συμφωνία με τις ομάδες που αγωνίζονται στη Euroleague, προκειμένου να έχει έστω και για το δεύτερο ματς κάποιους από τους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι οι διεθνείς μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού έχουν ανακοινώσει πως δεν θα συμμετέχουν στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.