Μετά από μια δύσκολη προετοιμασία η εθνική μπάσκετ των Ανδρών ρίχνεται στη «μάχη» του 40ου Eurobasket κόντρα στην Ισλανδία (16:30, ΕΡΤ1).

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται πανέτοιμη μπροστά στην πρόκληση ενός ακόμα μεγάλου τουρνουά. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο έχουν προετοιμαστεί για τις δυσκολίες της πρεμιέρας και οι Ισλανδοί είναι το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον Α’ όμιλο.

Ο Κώστας Μίσσας τόνισε ότι κύριο μέλημα της Εθνικής είναι να σταματήσει τους αιφνιδιασμούς των Ισλανδών και να περιορίσει τους καλύτερους τους παίκτες. Ο Χέρμανσον είναι ο βασικός τους σκόρερ και μαζί με τον Πάλσον είναι οι δύο παίκτες που καθοδηγούν επιθετικά την ομάδα τους.

Στη ρακέτα, ο Γιάννης Μπουρούσης, μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον νεαρό και πανύψηλο σέντερ των Ισλανδών, Τρίγκβι Χλίνασον.

Οι παίκτες της «γαλανόλευκης» άφησαν ότι τους προβλημάτιζε στην Αθήνα και πλέον βρίσκονται λίγες ώρες μακριά από την πρεμιέρα ενός ακόμα τουρνουά, στο οποίο μαζί με τη στήριξη όλων των Ελλήνων θα κληθούν να δώσουν τις «μάχες» τους και να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά.