Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι ξεκίνησε η εθνική μπάσκετ των Ανδρών. Δηλώσεις πριν την αναχώρηση της ομάδας πραγματοποίησε -μεταξύ άλλων- και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος τόνισε πως θέλει η «γαλανόλευκη» να γίνει… σπίτι του, καθώς θα βρίσκεται σε αυτήν για τα επόμενα 15 χρόνια, ενώ επισήμανε επίσης ότι δεν αισθάνεται πίεση για κάποια επιτυχία, καθώς δεν θεωρεί τον εαυτό του τον σταρ της ομάδας.

Αρχικά ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς, είπε: «Θα είμαι εδώ για τα επόμενα 15 χρόνια, δεν θέλω να βάλω πίεση στους συμπαίκτες μου, δεν θέλω να μιλήσω για μετάλλιο. Πρέπει να δουλέψουμε μέρα με τη μέρα, να βγάλουμε δουλειά στο παρκέ και να παλέψουμε. Θέλω να γίνω ένας καλός συμπαίκτης. Να γίνομαι όλο και καλύτερος. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα. Μέρα με τη μέρα πρέπει να γίνουμε ομάδα με τα παιδιά και μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες μέσα απ’ αυτό. Ήθελα να παίξω και πέρυσι και φέτος και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Μέρα με τη μέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ξέρω πόσο ενθουσιασμένα είναι τα παιδιά που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών. Πρέπει, όμως, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα. Να γινόμαστε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Δεν υπάρχει σταρ σε αυτήν την ομάδα. θα παίξουμε μαζί και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για την εθνική Νέων, σχολίασε: «Μπράβο στα παιδιά που πήραν το χρυσό μετάλλιο. Μπράβο τους, γιατί έχουν κάνει πολλές επιτυχίες η γενιά του ’97. Σίγουρα είναι παράδειγμα. Πάμε να παίξουμε για να πετύχουμε και να φέρουμε μια επιτυχία».

Σχετικά με τους δικούς του στόχους, ανέφερε: «Θέλω να φέρω μια επιτυχία. Σαν άνθρωπος δεν σκέφτομαι το τέλος, αλλά τη διαδρομή. Θέλω να ξεκινήσω από τώρα για να γίνει το κλίμα καλύτερο, σκέφτομαι πως θα μπούμε καλά στην προετοιμασία και να διεκδικήσουμε το καλύτερο».

Τέλος, για τον ρόλο που θα έχει στην Εθνική, δήλωσε: «Τον Δεκέμβριο θα γίνω 23. Μεγάλωσα. Μπορώ να έρθω και να πω ότι πάμε για μετάλλιο, αλλά πρέπει να βάλουμε πίεση. Ακούγεται ωραίο να πούμε ότι θα πάμε να πάρουμε ένα μετάλλιο, αλλά θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να μην υπάρχει πίεση στα παιδιά. Σε μένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν είμαι ο σταρ της ομάδας εγώ».