Σε συμφωνία με τον Μίροσλαβ Μπέρανεκ φέρεται να είναι η Σκόντα Ξάνθη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μετά τον αγώνα με την Καβάλα ο Χρήστος Πανόπουλος δήλωσε πως έχει κλείσει προπονητή και πριν από λίγες μέρες έγινε και γνωστό το όνομα αυτού. Έτσι, φέρεται πως ο Τσέχος Μίροσλαβ Μπέρανεκ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Χρήστο Πανόπουλο και θα είναι ο νέος προπονητής της Ξάνθης. Το μόνο, που απομένει, είναι η ανακοίνωση του 53χρονου τεχνικού, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αν αυτό συμβεί, τότε σημαίνει ότι το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι το τελευταίο για τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο της Σκόντα, ο οποίος θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί του. Τέλος, ο Μπέρανεκ έχει αναλάβει προπονητής της Σλάβιας Πράγας τις περιόδους 1993-1995 και 2001-2003, ενώ από το 2000 μέχρι το 2002 ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων της χώρας του και από τότε και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια εκτελούσε χρέη βοηθού στην Εθνική Ανδρών.

Το 2007 στέφθηκε πρωταθλητής με την ουγγρική Ντέμπρετσεν για να μετακομίσει στην Αραβία και το Ντουμπάι για λογαριασμό της Αλ Ουάσλ. Το 2008 επαναπατρίστηκε, με την τελευταία του ομάδα να είναι η Κλάντνο, σύλλογος δεύτερης κατηγορίας της Τσεχίας, τη στιγμή που έκατσε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και στον πάγκο της Μπρνο.
πηγή: gazzetta