Μεγάλη αγωνία επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού για τον 16χρονο πυγμάχο ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο και δίνει μάχη για τη ζωή του. Ο νεαρός αθλητής ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα στο χώρο της ελληνικής πυγμαχίας, με σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι πρωταθλητής Ευρώπης, νοσηλεύεται και παλεύει για την ζωή του.

Σύμφωνα με την εκπομπή T-Live του Alpha, ο νεαρός, την Παρασκευή το πρωί έκανε την καθιερωμένη προπόνησή του, όταν κάποια στιγμή ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό.

Ο νεαρός πήγε στο μπάνιο του γυμναστηρίου όπου φέρεται να λιποθύμησε και να χτύπησε σε κάποια σκληρή επιφάνεια.

Στην συνέχεια ένας συναθλητής του που τον είδε να βρίσκεται στο έδαφος ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Οι δυο άνδρες έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Εκεί, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση αιματώματος.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε να γίνει διερεύνηση του σοβαρού τραυματισμού του Έλληνα αθλητή ενώ και η Ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας συλλέγει στοιχεία προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Πατέρας 16χρονου: Είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Ο πατέρας του 16χρονου μίλησε στο T-Live και όπως είπε ο γιος του «είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αυτό λένε οι γιατροί».

Ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου ανέφερε πως: «Το ρινγκ έχει τουαλέτα, έχει μια εξωτερική τουαλέτα. Μπήκε στην τουαλέτα. Ένας συναθλητής του, μετά από ένα δυνατό μπαμ που ακούστηκε, πήγε και τον βρήκε στο έδαφος. Φώναξε αμέσως τον πατέρα του και μένα. Πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ. Οι γιατροί μας είπαν ότι λιποθύμησε και πως επειδή έπεσε ακαριαία, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια, ψηλά».