Το 3ο παγκόσμιο τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο μετά το μακρινό 1986 θα διεκδικήσει η Αργεντινή, η οποία με δύο γκολ του Άλβαρες, ο οποίος κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Μέσι, νίκησε με 3-0 την Κροατία και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Μουντιάλ 2022, περιμένοντας να δει αν θα είναι η Γαλλία ή το Μαρόκο ο αντίπαλός της στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (18/12).

Τρομερή ψυχολογία είχαν και οι δύο ομάδες ενόψει του ημιτελικού, την περισσότερη κούραση όμως την είχαν οι Κροάτες που είχαν παίξει δύο παιχνίδια 120 λεπτών μέσα σε λίγες μέρες και αυτό, αναπόφευκτα, από ένα σημείο κι έπειτα θα φαινόταν. Και φάνηκε. Μέχρι να συμβεί, όμως, αυτό, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο 25λεπτο η Αργεντινή είχε ένα σουτ χωρίς νόημα από τον Φερνάντες και η Κροατία μία κεφαλιά, χωρίς καμία τύχη, από τον Λόβρεν.

Λίγα λεπτά όμως και συγκεκριμένα στο 32′ ο Φερνάντες έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Άλβαρες που βρέθηκε τετ α τετ και ανατράπηκε από τον Λιβάκοβιτς, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου στο 34′ ο Μέσι έκανε το 1-0. Και μέχρι να προλάβει η Χρβάτσκα να ανασυνταχθεί, ήρθε στο 39′ και το 2-0 για την Αλμπισελέστε από τον Άλβαρες, ο οποίος πήγε κατά μέτωπο, κέρδισε όλες τις κόντρες και τελικά εκτέλεσε από κοντά τον Λιβάκοβιτς βάζοντας βάσεις νίκης.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, βέβαια, έκανε την προσπάθειά του για να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, κάνοντας τρεις αλλαγές στα πρώτα πέντε λεπτά της επανάληψης, αλλά η Αργεντινή είχε πλέον τον απόλυτο έλεγχο, ήταν πιο φρέσκια, είχε ηθικό ακμαιότατο και είχε και τον Μέσι ορεξάτο, να προσπαθεί συνεχώς να δημιουργήσει φάσεις. Και μπορεί οι περισσότερες προσπάθειες να μην είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, στο 69′ όμως όλα πήγαν τέλεια.

Ο ηγέτης των Αργεντίνων… χόρεψε τον Γκβάρντιολ και γύρισε για τον Άλβαρες που έγραψε το 3-0 με το δεύτερο του γκολ, κλειδώνοντας την πρόκριση της Αλμπισελέστε στον τελικό του Μουντιάλ 2022. Εκεί που είχε βρεθεί, δηλαδή, και στο Μουντιάλ 2014, αλλά είχε ηττηθεί από τη Γερμανία. Τώρα, όμως, έχει ακόμη μία ευκαιρία και είναι η τελευταία του Μέσι για τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου…

Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (86′ Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (74′ Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (62′ Λ. Μαρτίνες), Μακ Άλιστερ (86′ Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74′ Ντιμπάλα).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46′ Όρσιτς), Μόντριτς (81′ Μάγερ), Μπρόζοβιτς (50′ Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Πάσαλιτς (46′ Βλάσιτς), Κράμαριτς (72′ Λιβάγια), Πέρισιτς.