Η Ολλανδία ήθελε νίκη επί του Κατάρ για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» ως 1η και ακριβώς αυτό έκανε, με τον Γκάκπο να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και τον Ντε Γιονγκ να βρίσκει επίσης δίχτυα, σφραγίζοντας το εύκολο τρίποντο για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι χωρίς άγχος, αφού όλοι ήξεραν ότι στο τέλος εύκολα ή δύσκολα οι «οράνιε» θα νικούσαν, με αποτέλεσμα να δώσουν καλό ρυθμό, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Και αυτοί που το έψαξαν περισσότερο ήταν οι Ολλανδοί, οι οποίοι είχαν και δύο φάσεις με τους Μπλιντ (4′) και Ντεπάι (14′).

Οι Καταριανοί, από την άλλη, προσπάθησαν μετά το πρώτο 20λεπτο να πάρουν μέτρα και να πιέσουν, αλλά η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά για να σκοράρει και αποδείχθηκε στο 26′, όταν βγήκε ωραία μπροστά και τελικά ο Γκάκπο, από την πάσα του Κλάασεν, βρήκε δίχτυα σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι για το 1-0.

Αυτό ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για ημίχρονο οι δύο ομάδες και όταν επέστρεψαν από αυτά άλλαξε, αφού έγινε το 2-0 στο 48′: Σέντρα Κλάασεν, λάθος της άμυνας, κοντινό σουτ Ντεπάι, απόκρουση Μπατσάμ, γκολ ο Ντε Γιονγκ στην επαναφορά. Και κάπου εκεί μπήκε και… τέλος στο ματς.

Η Ολλανδία έριξε πολύ τον ρυθμό στη συνέχεια και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται το παραμικρό, πλην του γκολ που πέτυχε ο Μπέργκχαους στο 68′ αλλά δεν μέτρησε ποτέ επειδή ο Γκάκπο έκανε χέρι στην αρχή της φάσης.

Και κάπως έτσι, χωρίς να κουραστεί ουσιαστικά, η Ολλανδία πήρε τη νίκη και την 1η θέση στον όμιλο, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της στη φάση των «16».

Ολλανδία: Νόπερτ, Ακέ, φαν Ντάικ, Τίμπερ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Nτε Γιονγκ (86′ Τέιλορ), Nτε Ρουν (82′ Κούπμαϊνερς), Κλάασεν (66′ Μπέργκχαους), Ντεπάι (66′ Γιάνσεν), Γκάκπο (82′ Βέργκχορστ).

Κατάρ: Μπαρσάμ; Αχμέντ, Χασάν, Κούκι, Μιγξέλ, Μοχαμάντ (85′ Αλ Καντέρ), Μαντίμπο (64′ Μπουντιάφ), Χατέμ (85′ Αλαελντίν), Αλ Χαϊντός, Αφίφ, Αλί (64′ Μοντάρι).