Έχοντας ηττηθεί αμφότερες στα πρώτα τους παιχνίδια, τόσο το Καμερούν όσο και η Σερβία ήθελαν μόνο τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση και το έδειξαν, αλλά τελικά καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να την πάρει σε αυτό το χορταστικό 3-3, το οποίο δεν βοηθάει πάντως καμία εκ των δύο ομάδων στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022.

Οι Σέρβοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη φάση στο 6′ με την άστοχη κεφαλιά του Μίτροβιτς και την πρώτη ευκαιρία, η οποία ήταν μεγάλη, στο 11′ με τον ίδιο παίκτη, το πλασέ του οποίου εντός περιοχής κατέληξε στο δοκάρι. Ευκαιρία στην οποία δόθηκε συνέχεια στο 17′, όταν ξανά ο Μίτροβιτς δεν κατάφερε να βρει στόχο από πολύ καλή θέση μετά τα λάθη των αμυντικών.

Και αφού η Σερβία δεν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες της, είπε να το κάνει το Καμερούν… Όχι στο 19′, όταν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κουντέ, αλλά στο 29′, όταν ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά και ο Καστελέτο στο δεύτερο δοκάρι έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ήταν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, με τους Αφρικανούς όμως να μην καταφέρνουν να κρατήσουν το σκορ, αφού η Σερβία έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο, χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 45’+1′ ο Πάβλοβιτς με ωραία κεφαλιά μετά το φάουλ του Τάντιτς έκανε το 1-1 και στο 45+3′ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 1-2.

Οι Σέρβοι είχαν κάνει την ανατροπή που άξιζαν, είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και όταν στο 53′ οι Κόστιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ζίβκοβιτς και Μίτροβιτς έκρυψαν τη μπάλα για το 1-3 από τον τελευταίο, άπαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι έλαβε πρόωρο τέλος. Δεν ήταν, όμως, έτσι…

Οι Αφρικανοί, άγνωστο πώς, βρήκαν τη δύναμη για να αντιδράσουν και κατάφεραν, όσο απίστευτο κι αν έμοιαζε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, να ισοφαρίσουν με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά! Αρχικά, μείωσαν σε 2-3 στο 64′ με ωραία λόμπα του Αμπουμπακάρ και αμέσως μετά, στο 66′, έκαναν το 3-3 με την κοντινή προσπάθεια του Τσούπο-Μότινγκ μετά το γύρισμα του Αμπουμπακάρ!

Η εξέλιξη του παιχνιδιού αποτελούσε σοκ για τη Σερβία, η οποία προσπάθησε να ανασυνταχθεί και απείλησε στο 78′ με το σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που έφυγε άουτ, ενώ στο 89′ ο Μίτροβιτς από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Έτσι, το 3-3 έμεινε ως το τέλος και δεν βοηθάει βαθμολογικά καμία εκ των δύο ομάδων στην προσπάθειά τους για πρόκριση στους «16».

Καμερούν: Εμπασί, Ενκουλού, Καστελέτο, Φαΐ, Τολό, Κούντε (67′ Οντούα), Ανγκισά (81′ Ουμ Γκουέτ), Χόνγκλα (55′ Αμπουμπακάρ), Εμπουεμό (83′ Ενκουντού), Τοκό Εκμαπί (67′ Μπασογκόγκ), Τσούπο-Μότινγκ.

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78′ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56′ Σ. Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Κόστιτς, Λούκιτς, Μακσίμοβιτς, Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78′ Γκρούγιτς), Α. Μίτροβιτς.