Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μας έχουν εκπροσωπήσει στο Champions League και το «τριφύλλι» είχε φέτος τον χειρότερο ελληνικό απολογισμό στη διοργάνωση. Ακολουθούν οι πέντε χειρότερες ελληνικές παρουσίες.

Τα περισσότερα αρνητικά ρεκόρ ελληνικού συλλόγου στους ομίλους του Champions League έσπασε ο φετινός Παναθηναϊκός, αφού στο top 5 με τις χειρότερες εμφανίσεις των ομάδων μας στην πρώτη φάση της κορυφαίας διασσυλογικής διοργάνωσης, το Τριφύλλι είναι πρώτο.

1. Έγραψε αρνητική ιστορία…

Ο φετινός Παναθηναϊκός αποχαιρετάει την Ευρώπη με την στάμπα της χειρότερης ελληνικής ομάδας που πέρασε ποτέ από τους όμιλους του Champions League. Με παθητικό 2 – 13 και με αρνητική διαφορά τερμάτων στο -11.
Το χειρότερο όμως ήταν οι μόλις 2 βαθμοί που κατέκτησαν οι «πράσινοι» στα παιχνίδια τους με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν…

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 14
2. Κοπεγχάγη 10
3. Ρουμπίν Καζάν 6
4. Παναθηναϊκός 2 (2-13 γκολ)

2. Εφιαλτική χρονιά στο σύνολο, χειρότερη η ΑΕΚ!
Η σεζόν 2003 – 04 ήταν σημαντική χρονιά για τους συλλόγους μας στο Champions League εκείνης της σεζόν, αφού η Ελλάδα είχε τρεις ομάδες στους ομίλους της Διοργάνωσης και συνάμα ήταν η πιο… αποτυχημένη!
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τελείωσαν με συγκομιδή μόλις 4 βαθμών στα παιχνίδια τους, με τους «πράσινους» πάντως να παίρνουν την 3η θέση και να συνεχίζουν στο UEFA εκείνης της σεζόν με νίκη επί των Ρέϊντζερς μέσα στο «Άιμπροξ».
Η ΑΕΚ όμως κυριολεκτικά ήταν μία απογοήτευση, αφού τελείωσε μόλις με 2 βαθμούς σε όμιλο με την Μονακό, την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και PSV. Η «Ένωση» πήρε βαθμό με γκολ του Βασίλη Τσιάρτα στο πρώτο εντός έδρας ματς με την Λα Κορούνια, όπου ο Ναουσαίος άσος ισοφάρισε σε 1-1 στο 86′ και τον δεύτερο βαθμό τον κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την αδιάφορη Μονακό. Ένα ματς που ακόμα και ο φίλος της ΑΕΚ με την πιο… δυνατή μνήμη δεν θα θυμάται.
Το τέρμα του Τσιάρτα πάντως φέρνει την ΑΕΚ στην θέση νο2 των χειρότερων εμφανίσεων, αφού η αρνητική της διαφορά στα γκολ ήταν – 10, ενώ του φετινού Παναθηναϊκού – 11.

Η βαθμολογία
1. Moνακό 11
2. Ντεπορτίβο 10
3. PSV 10
4. AEK 2 (1-11 γκολ)

3. Μία «σταχτοπούτα» στα… «Θηρία»!
Η σεζόν 1994 – 95 βρήκε την ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League και για κακή της τύχη η «Ένωση» βρέθηκε ανάμεσα στους μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού, την Μίλαν και τον Άγιαξ.
Τα προσχήματα πάντως, σώθηκαν, αφού η ΑΕΚ εκείνης της χρονιάς δεν διασύρθηκε αλλά τελείωσε στον όμιλο της τελευταία με παθητικό τερμάτων 3 – 9, δηλαδή αρνητική διαφορά 6 τερμάτων.

Η βαθμολογία
1. Αγιαξ 10
2. Μίλαν 6
3. Αούστρια Σάλτσμπουργκ 5
4. AEK 2 (3-9 γκολ)

4. Ολυμπιακός των… εκτός έδρας!
Το «Γ. Καραϊσκάκης» εκείνης της χρονιάς, όχι μόνο δεν αποτελεί «φόβητρο» και «κάστρο» για τους αντίπαλους του Ολυμπιακού, κάθε άλλο μάλιστα, οι Πειραιώτες με προπονητή τον Τροντ Σόλιντ δεν έχουν ούτε νίκη απέναντι στις Βαλένθια, Σαχτάρ και Ρόμα.
Οι Ισπανοί νικούν στο φαληρικό στάδιο με 2-4, οι «Ρωμαίοι» με 0-1 και τελευταία αγωνιστική η Σαχτάρ καταφέρνει να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1, η οποία πετάει εκτός κάθε διοργάνωσης τους «ερυθρόλευκους».
Μοναδική παρηγοριά εκείνης της σεζόν οι ισοπαλίες σε Ντόνετσκ με 2-2 και στην Ρώμη, όπου ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά και απέσπασε 1-1 από την Ρόμα.

Η βαθμολογία
1. Βαλένθια 13
2. Ρόμα 10
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6
4. Oλυμπιακός 3 (6-11 γκολ)

5. Απογοήτευση και κατήφεια…

Και όμως εκείνη η σεζόν (2005-06) δεν φάνταζε τόσο κακή, αφού ο Παναθηναϊκός του Αλμπέρτο Μαλεζάνι απέσπασε ισοπαλία με 0-0 στο ΟΑΚΑ από την επίσης διαστημική τότε Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο, ενώ είχε κερδίσει στην Καλογρέζα την Βέρντερ Βρέμης με 2-1.
Τα εκτός έδρας βατερλό όμως σε Βαρκελώνη (5-0), Βέρντερ Βρέμης (5-1) και Ουντινέζε (3-0) τον έφεραν στην τέταρτη θέση με αρνητικό παθητικό… πολικής θερμοκρασίας. Με 4 βαθμούς και στο – 12…

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 16
2. Βέρντερ Βρέμης 7
3. Ουντινέζε 7
4. Παναθηναϊκός 4 (4-16 γκολ)

Πηγή: gazzetta.gr