Αφεντικό που δεν χωρά αμφισβήτηση απέδειξε ξανά πως είναι ο Παναθηναϊκός!

Στο «πάρτι» της Λεωφόρου, οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 2-0 του ανήμπορου ΠΑΟΚ και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρωτιά στα πλέι οφ που τους φέρνει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (οι πιθανοί αντίπαλοί τους).

Μαυρίας και Καρέλης υπέγραψαν το σκορ, με τον κόσμο να… παραληρεί στις εξέδρες και να φωνάζει «πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ» ενόψει της νέας χρονιάς.

Σημάδια διαλυμένης ομάδας δείχνει ο Δικέφαλος του βορρά που με δύο ματς να απομένουν είναι στο -2 απ’ τον Αστέρα και τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa.

Το ματς

Δεν είχε απλώς την… αύρα απ’ το διπλό στην Τούμπα, αλλά και την ίδια ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός. Και με τον κόσμο του να ‘χει δημιουργήσει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, δεν άργησε η απόσβεση για την παρουσία τους. Ο Ιτάνζ προσπάθησε να διώξει στο σουτ του Πράνιτς, αλλά η μπάλα τελικά -και με τη βοήθεια του δοκαριού- έφτασε στον Μαυρία ο οποίος μόλις στο 10’ βρήκε δίχτυα, έγραψε το 1-0 και πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του τέρμα, που έφερνε τα αστέρια πιο κοντά για το τριφύλλι.

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε ομάδα που μπορούσε πραγματικά να βάλει δύσκολα στους πράσινους. Κάθε άλλο! Κι όταν επιχείρησαν να κάνουν κάτι καλό οι Θεσσαλονικείς, ο Στιλ έκοψε τον αέρα του Περέιρα (βγαίνοντας γρήγορα στα πόδια του Αργεντινού). Το… κλίμα «μύριζε» πως η γιορτή του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να χαλάσει απ’ αυτόν τον προβληματικό Δικέφαλο. Κι όχι μόνο δεν χάλασε, αλλά έφτιαξε κι άλλο. Όταν ο Μαντούρο (στο 28’) «πούλησε» την μπάλα, όταν ο Ιτάνζ ξανά δεν μπόρεσε να απομακρύνει με πείσμα κι ο Καρέλης (με τη βοήθεια του Ρικάρντο Κόστα) έδωσε και δεύτερο λόγο για «χαμό» στη Λεωφόρο.

Οι πράσινοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Ήταν το πλήρες αφεντικό της αναμέτρησης και οι Μαυρίας (MVP ως τότε) Νίνης έκαναν «παπάδες» μην έχοντας ουσιαστικά αντίπαλο απ’ τους «βαρείς» μέσους και αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Κι αν ήταν πιο προσεκτικοί ως προς τον τελικό τους «στόχο» (με 2-3 ευκαιρίες), τότε πιθανώς απ’ το πρώτο μέρος, η διαφαινόμενη νίκη του Παναθηναϊκού να ‘χε πάρει πιο θριαμβευτική νότα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο ανήμπορος… Οι φίλοι του -λογικά- δεν θα πίστευαν στα μάτια τους απ’ την κακή τους εικόνα. Και θα μπορούσε να έρθει διασυρμός. Αν ο Ιτάνζ αυτή τη φορά δεν έδιωχνε σωστά και απέτρεπε τον Μαυρία απ’ το να χριστεί ξανά σκόρερ (σε τετ-α-τετ που βγήκε από μπαλιά του Νίνη).

Τα λεπτά περνούσαν, αλλά το τέμπο του αγώνα έπεφτε. Ο Παναθηναϊκός έκανε σωστή συντήρηση στον αγώνα, οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν επ’ ουδενί να κάνουν το παραμικρό κι ως εκ τούτου, το τριφύλλι απλώς άδειαζε την κλεψύδρα για τ’ αστέρια. Το ματς είχε σβήσει (δικαιολογημένα), αλλά ακόμα και έτσι το «πολυβόλο» Μπεργκ θα μπορούσε να βάλει την «πινελιά» του. Ο επόπτης, όμως, του αρνήθηκε το γκολ στο 72’ όταν υπέδειξε -λανθασμένα- οφσάιντ στην «σουτάρα» του Σουηδού. Το φινάλε δεν επιφύλασσε τίποτα περαιτέρω, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη (2-0) και τον κόσμο να ζητά πρωτάθλημα για του χρόνου!

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Ταυλαρίδης, Σίλντεφελντ, Νάνο, Μπούρμπος (81’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής (67’ Δώνης), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης, Μαυρίας, Καρέλης (56’ Μπεργκ)

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (58’ Ρατς), Μαντούρο, Περέιρα, Βίτορ, Κουλούρης, Ρικάρντο Κόστα, Κάτσε, Κίτσιου (62’ Κωνσταντινίδης), Σαββίδης (81’ Πούγγουρας)

Πηγή: sport-fm.gr