Δύσκολες ομάδες, κάποιες απ’ αυτές με μεγάλα μπάτζετ, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο το έργο του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (αν πάρουμε σαν δεδομένο πως οι πράσινοι έχουν… ήδη τυλίξει γύρω τους το σεντόνι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης).

Οι πράσινοι λοιπόν θα είναι στους αδύναμους (19.880 βαθμούς), στο γκρουπ των μη πρωταθλητών (όπως και Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος στα… ακραία σενάρια πρωτιάς). Έτσι θα βρουν απέναντί τους μία εκ των Σαχτάρ Ντόνετσκ (βγήκε δεύτερη σήμερα στο ουκρανικό πρωτάθλημα), Άγιαξ (2ος στην Ολλανδία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (δεύτερη στη Ρωσία στο… 88’ σήμερα), Κλαμπ Μπριζ (2η στο Βέλγιο) και Μονακό (3η στην Γαλλία).

Το ποια απ’ αυτές, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει το τριφύλλι (με φόντο την είσοδο στα πλέι οφ του Champions League), εφόσον πάντα κατακτήσει και μαθηματικά την πρωτιά, θα το μάθει στην κλήρωση της 17ης Ιουλίου. Οι αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι για 28/29 εκείνου του μήνα και οι ρεβάνς για τις 4/5 Αυγούστου.

Τώρα, αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και ανατρέψει το εις βάρος του -7 απ’ τον Παναθηναϊκό, στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν, τότε θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών, λόγω των 40.880 βαθμών που έχει. Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι Θεσσαλονικείς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια εκ των Μονακό, Γιουνγκ Μπόις, Φενέρμπαχτσε, Σπάρτα Πράγας και Ραπίντ Βιέννης.

Τώρα, αν ελληνική ομάδα (είτε Παναθηναϊκός, είτε ΠΑΟΚ) πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League, εκεί το πράγμα ζορίζει… πολύ, αφού θα ‘ναι στους αδύνατους. Αντίπαλος θα ‘ναι μια εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Νάπολι ή Λάτσιο (παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή για το ποια θα τερματίσει τρίτη. Οι παρτενοπέι θέλουν μόνο νίκη, οι Ρωμαίοι βολεύονται και με ισοπαλία)…

Πηγή: sport-fm.gr