Χωρίς τον Χοσέ Χολέμπας που αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα των προκριματικών κόντρα στη Ρουμανία, αλλά και τον τραυματία Γιώργο Σαμαρά, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τα Νησιά Φερόε στις 13 Ιουνίου και τρεις μέρες μετά θα δώσει φιλικό με την Πολωνία στο Γκντανσκ. Οι δύο διεθνείς δεν βρίσκονται στην προεπιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού και παρακάτω σας εξηγούμε τους λόγους.

Όσον αφορά, τον μεσοεπιθετικό της Αλ Χιλάλ η αλήθεια είναι ότι παραμένει εκτός δράσης για αρκετό καιρό λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο ισχίο. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Σαμαράς θα χρειαστεί χρόνο για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και να επιστρέψει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο «Sam» ήταν στις επιλογές του Σέρχιο Μαρκαριάν για τον αγώνα με την Ουγγαρία τον περασμένο Μάρτιο, αλλά την τελευταία στιγμή «κόπηκε» λόγω τραυματισμού.

Και αν για τον Γιώργο Σαμαρά τα πράγματα είναι απλά, δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση του Χοσέ Χολέμπας. Ο άσος της Ρόμα έχει χάσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro 2016 με εξαίρεση το πρώτο ματς κόντρα στη Ρουμανία. Να θυμίσουμε ότι 30χρονος αριστερός μπακ είχε αποκλειστεί λόγω τραυματισμού, την ημέρα που η Εθνική άρχισε την προετοιμασία της στην Αυστρία για τον αγώνα με την Ουγγαρία, αφού πρώτα εξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο.

Πράγματι, ο Χοσέ Χολέμπας αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα στην Ιταλία. Τις επόμενες ημέρες μπήκε σε φουλ ρυθμούς προπόνησης και έπαιξε βασικός κόντρα στη Νάπολι στις 4 Απριλίου, στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Οι αλλεπάλληλες απουσίες του Χοσέ Χολέμπας από την αποστολή της Εθνικής αποτελούν την αιτία του αποκλεισμού του και βεβαίως το γεγονός ότι δεν έδειξε τον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνει στη Ρόμα.

Πηγή:  sport-fm.gr