Στο αντίο του Στίβερν Τζέραρντ η Λίβερπουλ… φρόντισε να κάνει τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων… 52 ετών. Τι και αν ο αρχηγός φεύγει με 120 γκολ, οι «κόκκινοι» διασύρθηκαν 6-1 από τη Στόουκ, στην πιο βαριά ήττα τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Ανάλογο… εφιάλτη είχε ζήσει ο σύλλογος το 1963(!) όταν και είχε διασυρθεί με 7-2 από την Τότεναμ! Το πρώτο μέρος ήταν ντροπιαστικό για τους «κόκκινους» και η Στόουκ κατάφερε να την… παρασύρει στον απίστευτο ρυθμό της.

Στο 21′ ο Ντιουφ από κοντά άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης από πάσα του Αρναούτοβιτς πέτυχε το 2-0. Στο 29′ ο Μινιολέ νίκησε σε πρώτη φάση τον Γουόλτερς, αλλά η αμυντική της ανυπαρξία έφερε το γκολ από τον ίδιο παίκτη. Ο Τσάρλι Ανταμ στο 41′ πέτυχε το 4-0, ωστόσο ο εφιάλτης δεν είχε τελειωμό για τη Λίβερπουλ! Οι κόκκινοι που δεν είχαν δεχθεί ποτέ τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο, δέχθηκαν και… 5ο από τη Στόουκ. Ο Νζονζί στο 44′ σημείωσε το 4-0!

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν αποχωρήσει, ενώ αυτοί της Στόουκ… τραγουδούσαν στον Ρότζερς «Θα απολυθείς το πρωί…». Ο Στίβεν Τζέραρντ είπε… αντίο με γκολ στο 70′, ωστόσο ο Κράουτς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ με το κεφάλι, αφού στο 86′ διαμόρφωσε το 6-1.

Φινάλε με νίκη η Τσέλσι
Μετά την ήττα με 3-0 από την Γουέστ Μπρομ, η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες και έκλεισε τη σεζόν στην Premier League με εντός έδρας 3-1 σε βάρος της Σάντερλαντ σε ένα ματς στο οποίο είπε «αντίο» για δεύτερη φορά στο Stamford Bridge ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Οι Μπλε είχαν στο βασικό σχήμα Τσεχ και Κουαδράδο, όμως παρότι ήταν κυρίαρχοι στο ξεκίνημα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 26′ όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ανταμ Τζόνσον, ο Φλέτσερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι (0-1). Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει και στο 37′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κουαδράδο από τον Ο’ Σέι. Ο Ντιέγο Κόστα -είχε πάρει στο 29′ τη θέση του Ντρογκμπά τον οποίο οι συμπαίκτες του έβγαλαν… σηκωτό από το τερέν σαν φόρο τιμής- από την άσπρη βούλα έβαλε το γκο Νο20 στην PL (1-1). O Special One έχει μιλήσει αρκετές φορές για τη σημασία της παρουσίας του Λοΐκ Ρεμί στην ομάδα και εκείνος με δύο γκολ στην επανάληψη διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ της Τσέλσι. Στο 69′ ο Αζάρ έκανε άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων και έδωσε στον Γάλλο ο οποίος σούταρε, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στον Λάρσον και πήγε στα δίχτυα του Μανόνε (2-1). Το τελικό 3-1 το έκανε στο 88′ από το πρώτο δοκάρι μετά την προσπάθεια και τη σέντρα του Μάτιτς από αριστερά. Ηταν το 7ο γκολ του πρώην επιθετικού της Νιούκαστ στη φετινή PL.

Αντίο όπως έπρεπε Λάμπαρντ-Σίτι
Τι στιγμή που επί χρόνια αντίζηλος του Στίβεν Τζέραρντ, αποχαιρετούσε την Αγγλία με τον χειρότερο τρόπο, ο Φρανκ Λάμπαρντ έλεγε αντίο με τη γνωστή του συνήθεια, το γκολ, οδηγώντας τη Σίτι στη νίκη με 2-0 επί της Σαουθάμπτον. Στο 31’ του έδωσε την ασίστ ο Μίλνερ (σ.σ.: επίσης τελευταίο του με τη Σίτι) και ο Φράνκι σκόραρε με πλασέ από το σημείο του πέναλτι, φτάνοντας τα 117 τέρματα σε 609 αγώνες πρωταθλήματος. Λίγο πριν το φινάλε (88’) με κεφαλιά ο Σέρχιο Αγουέρο πρόσθεσε στο λογαριασμό του ως πρώτος σκόρερ της περιόδου, το 26ο τεμάχιο. Ετσι οι Πολίτες έκλεισαν με έξι σερί νίκες την χρονιά στην 2η θέση, ενώ οι Αγιοι ξέμειναν τελικά 7οι και εκτός Ευρώπης μέσω βαθμολογίας, περιμένοντας από σπόντα να πάρουν το δώρο από με νίκη της Αρσεναλ στον τελικό του Κυπελλου.
Ζέσταμα Αρσεναλ ενόψει τελικού

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έπιασε ρυθμό λίγες μέρες πριν τον τελικό του FA Cup κόντρα στην Αστον Βίλα, με τον Τίο Γουόλκοτ να κάνει χατ τρικ στο πρώτο μέρος και να ογηγεί τους Gunners στο 4-1 σε βάρος της Γουέστ Μπρομ. Ο Αγγλος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός από τον Φεβρουάριο, χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να ανοίξει στο σκορ με σουτ στο παραθυράκι (1-0), έβαλε το δεύτερο στο 14′ και στο 17′ ο Γουίλσιρ έκανε με βολέ το 3-0 ύστερα από ασίστ του Γκάμπριελ. Ο Γουόλκοτ μάλλον πήρε φανέλα βασικού στον τελικό του Κυπέλλου με την εμφάνισή του αφού στο 37′ ολοκλήρωσε το χατ τρικ, το οποίο ήταν το τρίτο στην καριέρα του (4-0). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 4-1 στο 57′ με τον ΜακΟλεϊ. Η Αρσεναλ είχε εξασφαλίσει την 3η θέση από την προτελευταία αγωνιστική και θα προσπαθήσει να πάρει το 12ο FA Cup της ιστορίας της το ερχόμενο Σάββατο (30/05).

Επεσε η Χαλ, προκριματικά η Γιουνάιτεντ!
Η Χαλ το πάλεψε, είχε ευκαιρίες, όχι όμως λύσεις και… συμπαράσταση από τη Γουέστ Χαμ. Οι «τίγρεις» έγιναν η τρίτη ομάδα που αποχαιρετά την Πρέμιερ Λιγκ μετά και το 0-0 με τη Γιουνάιτεντ. Ο Στιβ Μπρους είδε τους παίκτες του να τα δίνουν όλα, να σημειώνουν δυο γκολ, τα οποία όμως ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ. Ο Βαλδές είχε κακές εξόδους, αλλά και απίθανες επεμβάσεις, όπως στην κεφαλιά του Ν’Ντόι. Στον αντίποδα, ο Ρούνεϊ είχε σουτάρα στο δοκάρι, ενώ από το 23′ η Μάντσεστερ στερήθηκε πό το 23′ τις υπηρεσίες του Ντι Μαρία, ο οποίος και δεν… κατάφερε να συμπληρώσει 8ο 90λεπτο στην Πρέμιερ. Ο Ερέρα δεν κατάφερε στην επανάληψη να τελειώσει το ματς και έδωσε την ευκαιρία στη Χαλ να πιέζει μέχρι τέλους. Ωστόσο, ο Βαλδές έσωσε την εστία του σε προσπάθεια του Μοχαμαντί, ενώ η ατυχία στάθηκε εμπόδιο για τις «Τίγρεις» ώστε να σκοράρουν. Ο Φελαϊνί είπε αντίο στη φετινή σεζόν με κόκκινη κάρτα, για το εγκληματικό τάκλιν στον Μακ Σέιν. Η Χαλ υποβιβάστηκε, ενώ η Γιουνάιτεντ μέσα από την… ταλαιπωρία του Αυγούστου θα επιδιώξει να κερδίσει το τέταρτο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Το καλό εισιτήριο στα Σπιρούνια

Πιο τέλειο σενάριο για φίνις δεν θα μπορούσε να έχει στήσει ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο. Ο συνδυασμός της απίστευτης ήττας της Λίβερπουλ και η νίκη της Τότεναμ (1-0) επί της Εβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», έδωσαν στην δική του ομάδα το καλό εισιτήριο για το Europa League. Tο γκολ της νίκης των Σπιρουνιών το πέτυχε με κεφαλιά ο Κέιν και ήταν το 21ο του (2ος σκόρερ του πρωταθλήματος). Μάλιστα ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ τερμάτων για παίκτη της Τότεναμ στην Premier League, με τους Γκάρεθ Μπέιλ (2012-’13) και Τέντι Σέριγχαμ (1992-’93) να έχουν πιάσει το ίδιο νούμερο. Οσο για τους ηττημένους, η νίκη της Κρίσταλ Πάλας τους έριξε κάτω από την 10άδα για πρώτη φορά από το 2006.

Το έσωσε η Νιούκαστλ, Ευρωπαία η Γουέστ Χαμ
Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόταν τελικά να νικήσει, ώστε να σωθεί. Για την παραμονή της Νιούκαστλ φρόντισε η Χαλ. Ωστόσο, οι Καρακάξες ήθελαν να κρατούν την τύχη τοπυς στα δικά τους πόδια και επικράτησαν εύκολα 2-0 της Γουέστ Χαμ που ήταν αδιάφορη. Στο πρώτο γκολ του Σισοκό (54’) έγινε χαμός, αλλά εκεί όπου άπαντες εκστασιάστηκαν ήταν στο 2-0 από τον Γιονάς Γκουτιέρες (85’), ο οποίος μετά και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, λατρεύεται από το κοινό του «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Οπότε η Νιούκαστλ παρέμεινε στα σαλόνια, αλλά το ευχάριστο νέο ήρθε για τους ηττημένους. Εκείνοι ισοβάθμισαν με τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας του fair play και θα τους δοθεί το σχετικό εισιτήριο της Αγγλίας για το Europa League.
Ενα άγαλμα στον Πάρντιου

Όταν αρχές Γενάρη έγινε το κόλπο και ο Αλαν Πάρντιου βρέθηκε από τον πάγκο της Νιούκαστλ σε εκείνον της Κρίσταλ Πάλας, οι Αετοί βρίσκονταν εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Ποιος να φανταζόταν λοιπόν ότι με τη νίκη (1-0) επί της επίσης εξαιρετικής Σουόνσι, θα τερμάτιζαν τελικά στην πρώτη 10άδα. Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε ο Μαρουάν Σαμάκ (57’), ο οποίος πρόλαβε και σκόραρε πριν καλοκαιριάσει, μιας το αμέσως προηγούμενο του ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πάρτι και στο φινάλε!
Τον Μάρτιο ετοίμαζε βαλίτσες για επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ, ωστόσο το δίμηνο που ακολούθησε ήταν ονειρικό για τη Λέστερ. Σε εννέα ματς είχε εφτά νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα καταφέρνοντας έτσι να μείνει και τη νέα σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ! Στην αυλαία του φετινού πρωταθλήματος η Λέστερ διέλυσε την υποβιβασμένη ΚΠΡ με 5-1. Στο 16′ ο Βαρντί άνοιξε το σκορ και στο 44′ ο Ολμπράιτον πέτυχε το 2-0. Στο 51′ ο Ουγιό σημείωσε το 3-0 και στο επόμενο λεπτό ο Καμπιάσο έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Οστιν στο 57′ μείωσε για την ΚΠΡ, ωστόσο στο 86′ ο Κράμαριτς διαμόρφωσε στο 5-1.

Ξανά ήττα για Βίλα
Με γκολ του Ντάνι Ινγκς η υποβιβασμένη, Μπέρνλι, επικράτησε 0-1 της Αστον Βίλα την τελευταία αγωνιστική της Premier League. Ο Σκωτσέζος επιθετικός -που είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από το Turf Moor- σκόραρε μετά την ασίστ του Ασλεϊ Μπαρνς μόλις στο 6′ της συνάντησης. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Τομ Χίτον, διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του κάνοντας αρκετές επεμβάσεις, όπως αυτές στους Ασλεϊ Γουέστγουντ και Τσαρλς Ν’ Ζόγκμπια. Οσον αφορά την Αστον Βίλα, έφτασε τις δύο σερί ήττες στην PL και πηγαίνει στον τελικό του FA Cup με την Αρσεναλ όχι με την καλύτερη δυνατή φόρμα.

Πηγή: gazzetta.gr