Τον πρωταθλητή τον ξέραμε εδώ και καιρό, αλλά το μάθαμε και τυπικά πριν είκοσι ημέρες. Ο Κυπελλούχος έγινε γνωστός μεσοβδόμαδα. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για την ίδια ομάδα. Αφού λοιπόν επιβεβαιώθηκε ότι το απόλυτο αφεντικό στην Ιταλία είναι η Γιουβέντους, ήρθε η ώρα να βρουν κάτοχο και οι υπόλοιπες θέσεις.

Όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί σε ένα σημαντικό βαθμό στην 37η (και προτελευταία) αγωνιστική της Serie A. Η Λάτσιο φιλοξενεί τη Ρόμα στο κοινό τους… σπίτι, το «Ολύμπικο». Σε περίπτωση νίκης τους, οι «τζιαλορόσι» θα σφραγίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, καθώς στην παρούσα φάση έχουν έναν βαθμό περισσότερο.

Πάντως, ούτε και η ισοπαλία χαλάει τους φιλοξενούμενους, ενώ αν νικήσουν οι «λατσιάλι» θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα για τη δεύτερη θέση, αλλά όχι και αποφασιστικό, έχοντας να παίξουν με την Νάπολι στο «Σαν Πάολο» στο φινάλε του πρωταθλήματος. Οπότε, το +2 δεν τους εξασφαλίζει τίποτα.

Η Νάπολι που παραμονεύει, ελπίζει σε νίκη της Ρόμα, ώστε να είναι ζωντανή (σε περίπτωση νίκης της επί της βαθμολογικά αδιάφορης Γιουβέντους) στο κόλπο για την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η Φιορεντίνα θέλει το «τρίποντο» στο Παλέρμο για να είναι σίγουρη ότι θα αγωνιστεί στο Europa League του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη μπήκε «στοπ» στα όνειρα της Τζένοα για συμμετοχή στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο (23/5)
Γιουβέντους-Νάπολι (19:00)
Τζένοα-Ίντερ (21:45)

Κυριακή (24/5)
Έμπολι-Σαμπντόρια (13:30)
Κιέβο-Αταλάντα (16:00)
Τσεζένα-Κάλιαρι (16:00)
Παλέρμο-Φιορεντίνα (16:00)
Πάρμα-Ελλάς Βερόνα (16:00)
Ουντινέζε-Σασουόλο (16:00)
Μίλαν-Τορίνο (21:45)

Δευτέρα (19:00)
Λάτσιο-Ρόμα

Επόμενη (38η)
Κυριακή (31/5, 21:45)
Τορίνο-Τσεζένα
Φιορεντίνα-Κιέβο
Ίντερ-Έμπολι
Σασουόλο-Τζένοα
Ελλάς Βερόνα-Γιουβέντους
Νάπολι-Λάτσιο
Αταλάντα-Μίλαν
Ρόμα-Παλέρμο
Σαμπντόρια-Πάρμα
Κάλιαρι-Ουντινέζε

Πηγή: sport-fm.gr