Αναβάλλονται επ’ αόριστον η δράση σε όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου από τις 16 Μαϊου, καθώς και ο τελικός του Copa Del Rey.

Η ομοσπονδία, με την υποστήριξη της ένωσης ποδοσφαιριστών, ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη απόφαση, με έναν από τους λόγους να είναι το ότι η ισπανική κυβέρνηση, μαζί με την λίγκα, άλλαξαν το σύστημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα χωρίς να συμπεριλάβουν στις διαπραγματεύσεις την ίδια, αλλά και τον σύνδεσμο των επαγγελματιών παικτών.

Επιπλέον, δεν διευθετήθηκε κανένα από τα εσωτερικά προβλήματα που είχαν συζητηθεί σε μεταξύ τους συνάντηση στις 30 Απριλίου, καθώς και τα οικονομικά προβλήματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (κυρίως των χαμηλότερων κατηγοριών).

Ως εκ τούτου, αν δεν βρεθεί η «χρυσή» τομή μέσα τις επόμενες μέρες, δεν ξέρουμε πότε θα δούμε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Primera Division (στις 17 και 23 Μαϊου), όπου μεταξύ άλλων είναι και η αναμέτρηση της Ατλέτικο με τη Μπαρτσελόνα που πιθανών να κρίνει και τον τίτλο.

Ακόμη, άγνωστο θα παραμείνει και το πότε θα γίνει ο τελικός των «μπλαουγκράνα» με τη Μπιλμπάο που ήταν προγραμματισμένος για τις 30 Μαΐου.

Πηγή: sport-fm.gr