Εκτάκτως στη Γενεύη μετέβη σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, για να συναντηθεί με αξιωματούχους της UEFA. Στην πολύωρη συνάντηση, κατά την οποία οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν επί τάπητος οι τροποποιήσεις του αθλητικού νομοσχεδίου κατά της βίας στα γήπεδα, που αναμένεται να τεθεί τα επόμενα 24ωρα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, οι οποίοι τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, συζήτησαν στην ουσία τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, προκειμένου να βρεθεί λύση για τη διαφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κατά την τετράωρη συνάντηση παρά το καλό κλίμα δεν επετεύχθη οριστική συμφωνία, γι αυτό και οι συζητήσεις αναμένονται να συνεχιστούν αύριο Τρίτη, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος ενώ ο υφυπουργός αναμένεται να επιστρέψει το μεσημέρι.

Πάντως, είναι δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έχει… διάθεση να παίξει με τις λέξεις και θέλει να είναι σίγουρη όταν θα αποχωρήσει ο Υφυπουργός ότι το τελικό κείμενο δεν θα απέχει στην ουσία του από τις παρατηρήσεις της UEFA. Σε αντίθετη περίπτωση, θα σταματήσει εντελώς τις διαπραγματεύσεις, όπως έχει συμφωνήσει με τη FIFA.

Πηγή: gazzetta.gr