Βίοι αντίθετοι για ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό! Ο «Δικέφαλος του βορρά» εξαργύρωσε το πολύ καλό του πρώτο μέρος, επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού (με πέναλτι του Παπαδόπουλου) και σε συνδυασμό με την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα, ανέβηκε ξανά δεύτερος, μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Παράλληλα, όμως, έβαλε πολύ δύσκολα στους Βοιωτούς. Διότι -μετά και το διπλό του Πανθρακικού- οι παίκτες του Μάντζιου πλέον δεν ορίζουν την τύχη τους στην αυλαία της κανονικής διάρκειας και χρειάζονται ουσιαστικά απέναντι στον Εργοτέλη καλύτερο αποτέλεσμα απ’ αυτό των Θρακιωτών (κόντρα στην Ξάνθη) με τους οποίους ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή στους 40.

Το ματς

Σαν την γάτα με το… ποντίκι έπαιζαν στα πρώτα λεπτά ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός με τον δεύτερο, πάντως, να αντιστέκεται. Μακ και Περέιρα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, πλαγιοκοπούσαν ασταμάτητα, αλλά δεν μπορούσαν να νικήσουν το Σηφάκη. Το κατάλαβε από πρώτο χέρι τόσο ο Σλοβάκος (μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια και σουτ στη κλειστή γωνία), όσο και ο Αργεντινός που νικήθηκε δις απ’ τον Έλληνα γκολκίπερ. Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο οι Θεσσαλονικείς έκλειναν στα καρέ τους, τους Βοιωτούς που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Το «σφυροκόπημα» παρέμενε στο ίδιο μοτίβο, με τους γηπεδούχους να μην σταματούν την πίεσή τους. Κι αφού δοκίμαζαν τα πόδια τους -σε πολλές περιπτώσεις- έφτασαν εκ νέου σε απόσταση… αναπνοής απ’ το γκολ. Αλλά ο ιδιαίτερα κεφάτος Περέιρα δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να «σκοτώσει» τον Σηφάκη, σημαδεύοντας στο τετ-α-τετ άουτ! Κι όλα αυτά, όπως είπαμε και νωρίτερα- με τον Λεβαδειακό απλώς να παρακολουθεί και τον Τζιόλη να κάνει «παπάδες» στο κέντρο. Εν τέλει ήρθε και η λύτρωση για τον Δικέφαλο του βορρά! Ο Ζίτο έκανε ένα «χαζό» πέναλτι, ανέτρεψε τον Περέιρα και στο 43’ ο Παπαδόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να γράψει το 1-0 απ’ την άσπρη βούλα.

Οι φιλοξενούμενοι -που είχαν μόλις δύο τελικές σε μακρινά σουτ στο πρώτο μέρος- ήθελαν να αλλάξουν την κατάσταση. Να μην φύγουν με κατεβασμένο κεφάλι απ’ την Τούμπα, που μοιραία θα σήμαινε… πολύ άγχος για παραμονή. Οι παίκτες του Μάντζιου, λοιπόν, στρίμωξαν τον ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως δεν τους βγήκε. Και εκ νέου ο Σηφάκης -που ήταν σε πολύ καλό βράδυ- κράτησε την ομάδα του στο «κόλπο» σώζοντας την εστία του σε ευθύβολο κι ωραίο σουτ του Τζιόλη. Αφότου πέρασε το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης, τα πράγματα στη συνέχεια ηρέμησαν για τους «ασπρόμαυρους».

Πήραν ξανά τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, ο άξονάς τους επανήλθε στα γνωστά του στάνταρ και δεν επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να δημιουργήσει νέες απειλές, πέραν των εκτελέσεων φάουλ του Πελέ που έφευγαν ψηλά άουτ και κάποιες ατομικές προσπάθειες του Μάντζιου, που δεν είχαν αποτέλεσμα. Όσο οδεύαμε για φινάλε, όλο και περισσότερο ο ΠΑΟΚ έδειχνε να κλειδώνει το τρίποντο, όπως κι έγινε, με το 1-0 να μην αλλάζει, παρά την ευκαιρία που είχε στα «χασομέρια» ο Παπαδόπουλος για να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Ρικάρντο Κόστα, Ρατς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Περέιρα (74’ Πόζογλου), Παπαδόπουλος (90’ Κουλούρης)

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Πουγγουράς, Κίτσιου, Γκολάσα, Μαντούρο

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Σηφάκης, Μαχαίρας, Μιλιάζες, Τόμας, Κώτσιος, Πελέ, Ζίτο (86’ Μπουσταμάντε), Γιακουμάκης, Κατίδης (67’ Βούκσεβιτς), Γκόμεζ (46’ Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος

Στον πάγκο του Λεβαδειακού: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Μάγκας, Παππάς

Πηγή: sport-fm.gr