Η Ίντερ ανέβηκε στους 45 πόντους και κράτησε τις όποιες πιθανότητες έχει για να προλάβει το Europa League ζωντανές, απέναντι σε μια Ρόμα, που με εξαίρεση ένα καλό τέταρτο, ήταν ξανά υποτονική. Ο Ερνάνες έκανε το 1-0 στο 15’, ο Ναϊνγκολάν ισοφάρισε στο 63ο, αλλά ο Ικάρντι μετά από ωραία πάσα του Ποντόλσκι στο 88’ διαμόρφωσε το 2-1.

Το ματς

Η Ίντερ κατάφερε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να προηγηθεί με ένα όμορφο γκολ του Ερνάνες που από απόσταση 25 μέτρων, αφού πρώτα έκανε μια προσποίηση κι έφερε την μπάλα στο αριστερό. Από εκεί και μετά η Ίντερ προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα περισσότερο, παρά να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Η Ρόμα δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση στο πρώτο μέρος και το προβάδισμα για τους «νερατζούρι», διατηρήθηκε σχετικά εύκολα.

Στο 63’ όμως ήρθε το λάθος του Ρανόκια, για να δώσει την μπάλα άθελα του στον Πιάνιτς. Αυτός σέρβιρε πολύ όμορφα στον Ναϊνγκολάν που μέσα από την περιοχή, ερχόμενος με πολύ δύναμη από πίσω έκανε με ξερό δεξί σουτ, το 1-1, μη δίνοντας την παραμικρή δυνατότητα στον Χαντάνοβιτς να επέμβει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πιάνιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, θέλησε να νικήσει τον πορτιέρο της Ίντερ, αυτός απέκρουσε δύσκολα και ο Βίντιτς τελευταία στιγμή, προ του Γιάνγκα-Μπιβά, έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 84ο λεπτό ήταν οι γηπεδούχοι που είχαν τη μεγάλη στιγμή για να πάρουν προβάδισμα, μετά το κλέψιμο του Κόβατσιτς και την προσωπική προσπάθεια του Ικάρντι, που τα έκανε όλα σωστά, αλλά πέταξε την μπάλα πάνω από την εστία της Ρόμα. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο Λούκας Ποντόλσκι που είχε μπει αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα, πέρασε μια έξοχη πάσα στον Ικάρντι που έβαλε στην πλάτη του τον Μανωλά και με ωραίο γύρισμα του σώματος, σούταρε με το δεξί για να δώσει προβάδισμα στους «νερατζούρι» με 2-1.

Οι συνθέσεις:

Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόζιο, Ρανόκια, Βίντιτς, Ζουάν Ζέσους, Γκουαρίν (78′ Σακίρι), Γκνουκούρι (86′ Ποντόλσκι), Μπρόζοβιτς (71′ Κόβατσιτς), Ερνάνες, Παλάσιο, Ικάρντι

Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Φλορέντσι, Μανωλάς, Γιάνγκα-Εμπίουα, Χολέμπας, Πιάνιτς (78′ Ιτούρμπε), Ντε Ρόσι (89′ Ντουμπιά), Ναϊνγκολάν, Ιμπάρμπο, Τότι (52′ Κεϊτά), Ζερβίνιο

Πηγή: sport-fm.gr