Το… μαϊμουδένιο πέναλτι που σφύριξε ο Θεσσαλός διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Άρη ήταν η αρχή του τέλους για τον ίδιο. Ακολούθησαν σωρεία ανακοινώσεων από εμπλεκόμενες ομάδες, φορείς καθώς και τον ίδιο τον διαιτητή.

Ωστόσο, η φράση περί «ουσιώδους παράβασης» που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία προκειμένου να αιτιολογήσει την διαγραφή του, παραπέμπει σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Διότι κανένας διαιτητής ποτέ στο παρελθόν δεν καρατομήθηκε για ένα πέναλτι, όσο αδικαιολόγητα κι αν σφύριξε την εσχάτη των ποδοσφαιρικών ποινών.

Είναι σαφές ότι προκύπτει τεράστιο ενδιαφέρον για τον λόγο που οδήγησε την ΕΠΟ στη σύνταξη και την ανακοίνωση της επιστολής κι όχι τόσο αυτή καθαυτή στην διαγραφή του διαιτητή που έτσι κι αλλιώς είχε αποδείξει πολλάκις την διαιτητική ανεπάρκειά του…

Είναι η επιστολή του Δαλούκα προς την ΕΠΟ με την οποία καταφερόταν εναντίον του Βαγγέλη ΜαρινάκηΕίναι η απόφαση του Δαλούκα να κινηθεί νομικά εναντίον του προέδρου της Super League; Μήπως υπάρχει κάτι ακόμα πιο σοβαρό που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας; Μόνο η ΕΠΟ ξέρει τις επίσημες απαντήσεις και σίγουρα οφείλει να ρίξει φως ώστε τίποτα να μην μένει αναπάντητο στον ήδη… θεοσκότεινο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ψάξαμε κάθε σπιθαμή της υπόθεσης και βγάζει στη φόρα όσα πληροφορήθηκε και διασταύρωσε από έγκυρες πηγές.

Η επικοινωνία Δαλούκα-Πιλάβιου
Όλα ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά το πέναλτι στο Βικελίδης. Ο Δαλούκας μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, κι ενώ έχει μεσολαβήσει η ανακοίνωση οικειοθελούς αποχώρησής του, ενημερώνει ότι θα αποστείλει επιστολή προς το ΔΣ της ομοσπονδίας. Λίγες μέρες μετά, στο τέλος του μήνα, ο Δαλούκας τίθεται εκτός διεθνών διαιτητών μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής!

Στη θέση του μάλιστα, μπαίνει ως νέος διεθνής διαιτητής, ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος θα σφυρίξει και το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Λεπτομέρεια: Ο Σιδηρόπουλος δεν είχε συμπληρώσει τα δυό χρόνια στη Super League που απαιτεί η FIFA.

Ακολουθεί η επιστολή του Δαλούκα προς τα μέλη της ΚΕΔ. Σε αυτή ο Θεσσαλός διαιτητής προσπαθεί να εξηγήσει ότι κατασυκοφαντήθηκε από μέλη της ΕΠΟ, εννοώντας προφανώς τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Μαρινάκη. Από την άλλη, ο Δαλούκας αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ότι «υπάρχουν χειρότεροι διαιτητές από μένα και έχουν κάνει χειρότερα λάθη αλλά δεν είχαν αυτή την αντιμετώπιση».

Ο Πιλάβιος σε εκείνο το ΔΣ απαγορεύει να διαβαστεί η επιστολή και ουσιαστικά το μπαλάκι περνάει στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με αυτή, ο Δαλούκας ως κατώτερος υποπίπτει σε σφάλμα χαρακτηρίζοντας τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και γράφοντας ότι υπάρχουν χειρότεροι διαιτητές από εκείνον. Όλα αυτά βεβαίως, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι… νομικά πατήματα.

Κι έτσι, η Νομική Υπηρεσία επικαλούμενη την «απρεπή συμπεριφορά κατά μέλους του ΔΣ» αποφάσισε να τον διαγράψει. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ αναφέρει επιγραμματικά τα εξής: “Υστερα από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε να ανακληθεί το διοριστήριο του κ. Δαλούκα, λόγω ουσιώδους παράβασης, και να παραπεμφθεί ο κ. Δαλούκας στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ”.

Οι πραγματικοί λόγοι πάντως, κι όχι τα νομικά τρικ δεν αποκλείεται να κρύβονται κάπου αλλού. Σε σημεία ή γεγονότα που δεν αφορούν το πέναλτι και την επιστολή. Στην ΕΠΟ πάντως γνωρίζουν καλύτερα και σίγουρα οφείλουν να δώσουν τις απαντήσεις στο πλαίσιο της εξυγίανσης που υποσχέθηκαν…

Διαγραφή και θέση σε μεγάλη ΠΑΕ!
Τι θα γίνει τώρα; Μέσω της παραπομπής του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ, ο Δαλούκας λογικά θα διαγραφεί διά παντός από τους πίνακες και όπως λέγεται το πιθανότερο είναι πως θα διαγραφεί και από τα μητρώα της Ένωσης Θεσσαλίας. Αυτό θα του αφαιρέσει τη δυνατότητα να επανέλθει όχι μόνο ως διαιτητής αλλά και ως παρατηρητής!

Κι επειδή ο ίδιος μάλλον έχει αντιληφθεί το τέλος του από τη διαιτησία, τον περασμένο μήνα βρέθηκε στο εξωτερικό… Εκεί που όπως φαίνεται έκανε τα πρώτα βήματα για τη νέα καριέρα που θα ακολουθήσει. Σύμνφωνα με πληροφορίες, θα αφορά θέση σε επιτελικό πόστο μεγάλης ελληνικής ΠΑΕ!