Ο φετινός Παναθηναϊκός «χτίζει» το μέλλον και το γεγονός πως βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι υπέρβαση, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τόνισε πως η ανανέωση στην ομάδα του είναι αναγκαία και γι’ αυτό ζήτησε τη στήριξη όλων γι’ αυτό.

«Δεν με απασχολεί τι και ποιος ήταν ο καλύτερος σήμερα. Στόχος ήταν να νικήσουμε. Όταν παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι. Κάθε λάθος και επίθεση μετράει. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε. Είναι σημαντικό στις δύσκολες στιγμές να μας βοηθάει. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης στη ΝΕΡΙΤ.

Για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα: «Θεωρώ ότι έχουμε κάνει υπέρβαση. Το πλάνο είναι γνωστό και το ξέρετε. Βλέπετε ότι σιγά σιγά εντάσσονται παιδιά που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Βρισκόμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αντιμετωπίζουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα παλέψουμε και θα δώσουμε στο γήπεδο ό,τι έχουμε».

Για το αν έχει αναλάβει το ρόλο του «καθοδηγητή» στα νέα παιδιά: «Δεν είναι θέμα τι θα κάνω εγώ. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται έναν κορμό Ελλήνων παικτών. Παιδιά που θα πλαισιώσουν την ομάδα τα επόμενα χρόνια και σε αυτό θα υπάρχουν επιπτώσεις σε τίτλους και σε μία πορεία Ευρώπη. Αλλά, πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τα πάντα, αλλά έφτασε η στιγμή να κοιτάξει το μέλλον του. Το κίνητρό μου είναι να παίξω μπάσκετ. Εγώ παίζω, δεν καθοδηγώ. Παίζω γιατί μ’ αρέσει το μπάσκετ».

Για το παιχνίδι της Τετάρτης (22/4): «Πρώτος στόχος είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παλέψουμε. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ θα είναι βελτιωμένη και θα δούμε το βίντεο για να βελτιωθούμε και εμείς. Θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Να έχουμε όρεξη και πάθος για να πάρουμε το παιχνίδι».

Πηγή:sport-fm.gr