Προσπάθησε αλλά τελικά υπέκυψε στην Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε με 77-81 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η αποψινή ήττα ήταν η τέταρτη διαδοχική από τους «Μπλαουγκράνα» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Παρά το εκρηκτικό τους ξεκίνημα, με καλές επιλογές στην επίθεση και σφιχτή άμυνα, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το ρυθμό αυτό για πολλή ώρα, και στο τέλος του ημιχρόνου βρέθηκαν να χάνουν με 10 πόντους. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να πετύχουν την ανατροπή, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν, κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εστεμπάν Μπατίστα, που τελείωσε το ματς με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους πέτυχε ο Γκιστ και 12 ο Διαμαντίδης (μεταξύ των οποίων και ένα απίστευτο τρίποντο εκτός ισορροπίας στα τελευταία δευτερόλεπτα). Από την πλευρά των Καταλανών, τη μεγαλύτερη «ζημιά» στον Παναθηναϊκό έκαναν οι Ντόελμαν (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Ναβάρο (17 πόντοι) και Πλάις (15 πόντοι).

Επόμενη αναμέτρηση για το «Τριφύλλι» στην Ευρωλίγκα, την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου στο Κάουνας, κόντρα στη λιθουανική Ζαλγκίρις.