Λίγο έλειψε από το βράδυ της Δευτέρας η Γιουβέντους να γιορτάσει την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος, μέσα στο «Ολίμπικο».

Η «Μεγάλη Κυρία» ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ρόμα, ένα αποτέλεσμα το οποίο διατηρεί τη διαφορά των δύο ομάδων στους εννέα βαθμούς και απλώς μεταθέτει τους εορτασμούς των παικτών της λίγες εβδομάδες αργότερα.

Ο Κάρλος Τέβες στο 64ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Γιουβέντους, η οποία στην προηγούμενη φάση είχε αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Τοροσίδη με δεύτερη κίτρινη. Ο Κεϊτά όμως με κεφαλιά στο 78ο λεπτό έκανε χαλάστρα στους φιλοξενούμενους ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φάσεις. Η Γιουβέντους «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έφτανε στη μεγάλη περιοχή της Ρόμα εύκολα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στοιχείο που το αποδεικνύει αυτό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο 45λεπτό οι παίκτες της «Μεγάλης Κυρίας» δεν είχαν καταφέρει να κάνουν ένα σουτ προς την εστία του Ντε Σάνκτις.

Μάλιστα, η καλύτερη φάση της Γιουβέντους προήρθε από τον… Κώστα Μανωλά όταν ο Έλληνας άσος έδιωξε την μπάλα μετά τη σέντρα του Περέιρα προ του Μοράτα και αυτή πέρασε κοντά από το κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας του.

Ο Κάρλος Τέβες ήταν κινητικός και αυτός ο οποίος προσπαθούσε –περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη της Γιουβέντους- να απειλήσει την εστία της Ρόμα.

Όλα άλλαξαν όμως στο δεύτερο 45λεπτό. Η Γιουβέντους μπήκε αρκετά ορεξάτη. Στο 50ο λεπτό ο Μοράτα έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει στο σκορ. Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο 62ο λεπτό απέδωσε… καρπούς. Ο Τοροσίδης έκοψε αντικανονικά τον αντίπαλο του και αποβλήθηκε.

Ο Τέβες εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, καλύπτοντας το κενό του σπεσιαλίστα Πίρλο. Παρά το γεγονός ότι η Ρόμα έμεινε με δέκα δεν… μάσησε. Πέρασε στην επίθεση, κέρδισε έδαφος και άρχισε να απειλεί την εστία του Μπουφόν. Τελικά στο 78ο λεπτό ο Κεϊτά με κεφαλιά σκόραρε για την ομάδα της «αιώνιας πόλης» κάνοντας το 1-1.

Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Γιανγκά-Εμπιβα, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι (73’ Ναϊνγκόλαν), Κεϊτά, Ζερβίνιο, Τότι (71’ Ιτούρμπε), Λιάιτς (65’ Φλορέντσι).


Γιουβέντους:
Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Κάσερες, Εβρά, Λιχτστάινερ (90+1 Παντοϊν), Βιντάλ, Περέιρτα, Μοράτα (83’ Κόμαν), Τέβες.

Πηγή: sport-fm.gr