Νέες δηλώσεις για το θέμα της βίας στα γήπεδα και της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» αναφέρθηκε κυρίως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις παρεμβάσεις της πολιτείας: «Εκείνο που θα κάνει η πολιτεία είναι να ανακτήσει το δικαίωμά της, να παρεμβαίνει, όταν υπάρχουν τέτοιου είδους γεγονότα και παθογένειες, για τη προστασία του κοινωνικού συνόλου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες. Δεν έχουν καμία αρμοδιότητα τα πειθαρχικά όργανα των διοργανωτριών αρχών, να προστατεύουν τη δημόσια τάξη. Αυτό είναι καθήκον της πολιτείας το οποίο κατά ένα περίεργο τρόπο δεν το ασκεί. Εμείς δεν θεωρούμε, ότι σπάμε το αυτοδιοίκητο, με το να αναλάβει το κράτος και η πολιτεία αυτά που της αναλογούν».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη επανέλαβε ότι «το ζήτημα είναι ότι εάν απειληθεί η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος, ότι δεν πρέπει να κάνει ότι εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να γίνουν για την πάταξη της βίας και την ευταξία και επισείουν ποινές, για παράδειγμα αποκλεισμό ελληνικών ομάδων σε διεθνή πρωταθλήματα, εμείς αξιολογούμε, ως ιερό μας καθήκον, να λύσουμε αυτό το θέμα της βίας και της διαπλοκής πού υπάρχει στον αθλητισμό και μετά να παίζουν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα».

Για τις υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και έχουν μπει στα συρτάρια τόνισε: «Έχει να κάνει με ένα σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής, που έχει στηθεί στο ποδόσφαιρο , έχει να κάνει με τους στημένους αγώνες, με μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί και σας λέω, ότι είμαστε απολύτως διατεθειμένοι να έρθουμε σε σύγκρουση. Γι αυτό το λόγο επισκέφτηκα τον υπουργό δικαιοσύνης τον καθηγητή τον Νίκο Παρασκευόπουλο και του ζήτησα να κάνει ότι είναι δυνατόν να επισπευσθούν αυτές οι δίκες και να ολοκληρωθούν για να υπάρχει απόλυτη εκκαθάριση».

Απείλησε τέλος ότι ενδέχεται να υπάρξει επανάληψη του μέτρου, δηλαδή νέα αναβολή: «Θα περιμένω να συζητήσω με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών, θα αναμένω τις εισηγήσεις, των κατά νόμου αρμοδίων φορέων και θα αποφασίσει η κυβέρνηση, θα εισηγηθώ στο Πρωθυπουργό και θα αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι. Εάν υπάρχει το ίδιο κλίμα κι αυτό περιγράφεται στις προτάσεις, που θα μου καταθέσει και του μέτρου».

Πηγή: sport-fm.gr