Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα μέρα με την μέρα θα περνάει την φιλοσοφία του στον Παναθηναϊκό. Κάποια σημεία τα τονίζει έντονα και στην προπόνηση και είναι αυτά που περιμένει να δει από τους παίκτες του.

Η «Sportday» κατέγραψε τα 10 «θέλω» του Φερέιρα στα οποία έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο διπλό της προπόνησης.

Ο Φερέιρα λοιπόν θέλει η ομάδα του να παίζει επιθετικά, καθώς θεωρεί ότι αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να νικήσεις. Θέλει ακόμη οι γραμμές της ομάδας να είναι κοντά ώστε να έχει η ομάδα του την μεγαλύτερη δυνατή κατοχή.

Συγκεκριμένα για τις θέσεις των παικτών ο Φερέιρα επιθυμεί τα μπακ να είναι κοντά στους στόπερ ούτως ώστε να έχει συνοχή η άμυνα ενώ όταν ανεβαίνει το ένα ο άλλος θα πρέπει να μένει πίσω. Όσο για τα χαφ ο Φερέιρα επιθυμεί να συνεισφέρουν τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό τμήμα του παιχνιδιού αλλά και να κρατάνε και τις θέσεις τους.

Ακόμη ο Πορτογάλος θέλει η ομάδα του να έχει αρκετή κίνηση χωρίς την μπάλα και να πιέζει ψηλά όταν δεν έχει την κατοχή. Στην επίθεση οι μέσοι πρέπει να δίνουν βοήθειες στον έναν φορ και να παίζουν κοντά στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ενθαρρύνει τις ατομικές πρωτοβουλίες των παικτών.

Τέλος απαιτεί πειθαρχία, χωρίς να ενδιαφέρεται για την ηλικία ή το όνομα των παικτών που θα αποδεικνύουν στην προπόνηση ότι προσπαθούν και μπορούν να προσφέρουν.