Ο Αντρέ Βιερίνια ήταν από τους πρωταγωνιστές στο Καραϊσκάκη, καθώς μια από τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Δικέφαλος είναι η ανατροπή του από τον Αβραάμ, παραχώρησε συνέντευξη στο olapaok.gr, μιλώντας για το διαιτητή του αγώνα που καθόρισε το αποτέλεσμα, αλλά και για τα σχέδια του ΠΑΟΚ από εδώ και μπρος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Αντρέ, σχεδόν 24 ώρες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ποιες είναι οι σκέψεις σου για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

-«Αυτό που μου μένει είναι ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι το σημείο της αποβολής του Ίβιτς ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Όταν μείναμε με δέκα παίκτες τα πράγματα έγιναν δύσκολα για μας, παίζοντας με αυτό τον αντίπαλο στην έδρα του. Ο διαιτητής σίγουρα καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα».

-Υπάρχει, πάντως, η αίσθηση ότι ακόμη και με αυτή την κάκιστη διαιτησία θα μπορούσατε να είχατε διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Το πρώτο ημίχρονο σας ανήκε ολοκληρωτικά…

-«Και στο πρώτο μέρος, όπου βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα δικό μας λάθος, και στις αρχές του δευτέρου, ήμασταν κυρίαρχοι. Αν κάναμε το 1-1 και έμενε και με παίκτη λιγότερο ο αντίπαλος, θα άλλαζε εντελώς η εικόνα του αγώνα…».

-Μιλάς για την ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο;

-«Φυσικά. Τον κρατούσε πάνω από πέντε δευτερόλεπτα μέσα στην περιοχή. Ήταν πέναλτι και αποβολή. Οι ισορροπίες θα άλλαζαν. Μετά μείναμε και εμείς με παίκτη λιγότερο. Αν παίζαμε έντεκα εναντίον έντεκα δεν θα είχε αυτή την εξέλιξη ο αγώνας».

-Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι έπρεπε να δοθούν τρία πέναλτι στον ΠΑΟΚ;

-«Και η δική μου και η ανατροπή του Σάλπι ήταν πέναλτι. Ακόμη, στο φάουλ του Γκαρσία η μπάλα βρήκε στο χέρι παίκτη του Ολυμπιακού που ήταν στο τείχος. Τέτοια πέναλτι έχουν δοθεί πέρυσι αν θυμάσαι…”

-Να υποθέσω ότι το συγκεκριμένο ματς θα μείνει στο μυαλό σας μέχρι το παιχνίδι της Τούμπας, στο δεύτερο γύρο, όπου θα ψάξετε εκδίκηση;

-«Δεν σκεφτόμαστε την εκδίκηση. Εμείς ξέρουμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο. Το μυαλό μας δεν είναι στο ματς του δευτέρου γύρου, αλλά στον επόμενο αγώνα μας».

-Μήπως η διαιτησία του Παμπορίδη είναι ένα μήνυμα προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι οι στόχοι τους θα πρέπει να φθάνουν μέχρι τα πλέι οφ και την δεύτερη θέση και όχι μέχρι την κορυφή;

-«Όλος ο κόσμος μας είδε να παίζουμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο μέσα στο Καραϊσκάκη. Για 60 λεπτά ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Επιπλέον, όμως,, κατάλαβε ότι δεν είναι εύκολο να κερδίσεις σ’ αυτή την έδρα. Δεν θέλω να σκέφτομαι αυτό που ανέφερες, δεν είναι καλό για τον ΠΑΟΚ. Προτιμώ να έχω το μυαλό μου στο επόμενο παιχνίδι…»

-Για να φθάσετε ψηλά, όμως, θα πρέπει να κερδίζετε και τους διαιτητές…

-«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Το καταφέραμε με την ΑΕΚ, όπου είχαμε και συμμάχους τους οπαδούς μας, όχι όμως και με τον Ολυμπιακό. Εμείς πάντα θα επιδιώκουμε να το κάνουμε αυτό».

-Σας περιμένουν μαζεμένα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι να βγει το 2010. Ο στόχος σας ποιος είναι;

-«Ο επόμενος μήνας είναι ο πιο καθοριστικός για τη φετινή σεζόν. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε και στη Σούπερ Λίγκα, και στο Κύπελλο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Θέλουμε να μπούμε στη νέα χρονιά και να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους».