Τις ελπίδες του Παναθηναϊκού να πλησιάσει σε απόσταση βολής την κορυφή έπνιξε η Ξάνθη! Εκμεταλλευόμενοι τεράστια αμυντικά κενά των «πράσινων», οι εκπληκτικοί ακρίτες τους ανάγκασαν σε βαριά ήττα (4-2).

Σε ανώμαλη προσγείωση ανάγκασε η SKODA Ξάνθη τον Παναθηναϊκό.

Η εξαιρετική ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε επιβλητική νίκη επί των «πράσινων» (4-2) και τους στέρησε την ευκαιρία ν’ αξιοποιήσουν την γκέλα του ΠΑΟΚ και να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας.

Τα τεράστια κενά του «τριφυλλιού» στην άμυνα τιμωρήθηκαν σκληρά από τους Γούτα (3’), Βασιλακάκη (16’), Σολτάνι (52’) και Καπετάνο (63’) και αν δεν ήταν τα δοκάρια (2) θα μπορούσαν να έχουν αποφέρει ακόμα βαρύτερη ήττα.

Σχεδόν μόνος του πάλευε για τον Παναθηναϊκό ο Καρέλης, τα δυο γκολ του οποίου (17’, 65’) δεν ήταν αρκετά για ν’ αντιστρέψουν την κατάσταση.

Το ματς

Σε αντίθεση με τον Μάρκους Μπεργκ -που ψηνόταν στον πυρετό- η είδηση της απουσίας του πάγωσε τον Παναθηναϊκό. Η αληθινή ψυχρολουσία, όμως, για τους «πράσινους» ήρθε μετά τη σέντρα του αγώνα. Ή μάλλον… απ’ τ’ αποδυτήρια. Γιατί πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά, η Ξάνθη τον είχε σοκάρει. Και λίγο μετά το τέταρτο είχε υψώσει ένα βουνό μπροστά του: Με τον Γούτα να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και τον Στιλ να νικιέται… με την τρίτη από τον Βασιλακάκη.

Ευτυχώς όμως για τους «πράσινους», ο Καρέλης ξέφυγε απ’ τον ομαδικό ύπνο. Και μ’ ένα εξαιρετικά ψύχραιμο κοντρόλ και πλασέ έδωσε οξυγόνο στην ομάδα του Αναστασίου. Της επέτρεψε, έτσι, να πάρει τα πάνω της. Να «χτίσει» κατοχή της μπάλας. Και λίγο αφότου κινδύνευσε εκ νέου (σε μεγάλη ευκαιρία του Σολτάνι) να έχει τη δική της μεγάλη στιγμή: Όταν ο πεισματάρης Ζέκα έκλεψε την μπάλα και άγγιξε το γκολ που θα ‘φερνε τη μεγάλη ανατροπή.

Δεν το έκανε όμως. Και η τιμωρία -με την επιστροφή κιόλας απ’ την ανάπαυλα- ήταν σκληρή. Διότι ο Σολτάνι εκμεταλλεύτηκε μια ακόμα ολιγωρία σε στημένη φάση. Και… λανσάροντας μια σπάνια εκδοχή εναέριου τακουνιού, πλήγωσε ξανά τον Παναθηναϊκό. Τα ακόμα χειρότερα, βέβαια, δεν είχαν έρθει ακόμη. Τα έφερε ο Καπετάνος. Όταν βγήκε στην πλάτη της προβληματικής άμυνας και βύθισε στην απελπισία τους «πράσινους».

Παρόλο λοιπόν που ο Καρέλης προσπάθησε ξανά να τους τραβήξει από ‘κει (με κοντινό πλασέ) η κατάσταση αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη. Γιατί ο Πέτριτς απέτυχε να βάλει το γκολ που θα ‘βαζε ξανά φωτιά στο παιχνίδι. Ο Ντίνας δεν μπόρεσε ούτε εκείνος (σε καλή ευκαιρία) να νικήσει τον Κυριακίδη. Και αν δεν υπήρχε το αριστερό δοκάρι του Στιλ -να σταματήσει τα σουτ των Καπετάνου και Σολτάνι- ο Παναθηναϊκός θα επέστρεφε με ακόμα πιο βαρύ σκορ στην Αθήνα.

Πηγή: sport-fm.gr