Ύστερα από τρεις αγώνες που αγνοούσε τη νίκη, ο Ατρόμητος βρήκε ξανά το δρόμο προς τη νίκη!

Έστω κι αν στο τέλος… τα χρειάστηκαν (με δύο μεγάλες φάσεις του Λεβαδειακού στην εκπνοή), οι Περιστεριώτες έφτασαν στο τρίποντο, χάρη στο τέρμα του Παπάζογλου που διαμόρφωσε και το 1-0.

Στους 22 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Σα Πίντο που προσπαθεί να ξαναμπεί στην πεντάδα, διευρύνοντας το εντός έδρας αήττητο στα οκτώ παιχνίδια, ενώ οι Βοιωτοί (που έπαιξαν με δέκα παίκτες απ’ το 70’ λόγω αποβολής του Ζίτο) έμειναν στους 14.

Το ματς:

Φουριόζος ξεκίνησε τον αγώνα ο Ατρόμητος. Και έχοντας εξ’ αρχής την κυκλοφορία της μπάλας, μετουσίωσε γρήγορα-γρήγορα την υπεροχή του σε γκολ. Όταν ο Πίτου Γκαρσία έπιασε εξαιρετική σέντρα και ο Παπάζογλου με εξίσου ωραία κεφαλιά επανήλθε στα γκολ (7’). Και ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε πληρώσει ακόμα περισσότερο τη τραγική εκκίνησή του (εξ’ ου και οι πολλές φωνές του Παντελιάδη), αλλά ο Μπρίτο έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Σιγά-σιγά (κι αφότου πέρασε το πρώτο 20λεπτο), οι Βοιωτοί έδειξαν σημάδια… αναθάρρησης. Σημάδια ανάκαμψης. Σημάδια ότι… παίζουν κι αυτοί. Με τους Βούκσεβιτς και Μάντζιο να απειλούν την εστία του Γκορμπούνοφ, δίχως βέβαια να δημιουργήσουν σοβαρό… καρδιοχτύπι. Και μέσα σ’ όλα, ο Παντελίδης είχε να διαχειριστεί και τα δύο προβλήματα που του προέκυψαν, καθώς πριν καν βγει το πρώτο μέρος είχε «χαλάσει» αναγκαστικά δύο αλλαγές. Και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, με το τέμπο να παραμένει σε καλό επίπεδο, αλλά φάσεις να μην υπάρχουν στο τελευταίο τέταρτο (πέραν ενός ωραίου σουτ του Νάστου).

Θα μπορούσε με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος τα πάντα να τελειώσουν. Αλλά, ο Σηφάκης δεν ήθελε να αφήσει τις ελπίδες του Λεβαδειακού για ένα θετικό αποτέλεσμα, βγάζοντας με… μαγικό τρόπο την κεφαλιά του Αγκουαζί! Κι όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος όλο και περισσότερο κρατούσε τα ηνία του ματς. Κυκλοφορούσε την μπάλα, είχε την υπεροχή, πίεζε για ένα δεύτερο γκολ (δίχως φάσεις), την ώρα που οι Βοιωτοί έδειχναν ανήμποροι να κάνουν την οποιαδήποτε υποψία φάσης. Και στο 69’ τα πράγματα έγιναν γι’ αυτούς ακόμα πιο «σκούρα», όταν ο Ζίτο… πούλησε την μπάλα, ο Ναπολεόνι του την έκλεψε και στην εξέλιξη κέρδισε και την αποβολή του (αφού τον ανέτρεψε κι ενώ έβγαινε φάτσα με τον Σηφάκη).

Εδώ με 11 και δεν μπορούσε ο Λεβαδειακός, με δέκα θα έκανε το «μπαμ» στο Περιστέρι; Και Καραμάνος-Παπάζογλου αν είχαν καλύτερα τελειώματα, θα είχαν διώξει δια παντός το άγχος των τελευταίων λεπτών. Δεν το έδιωξαν, όμως και… καρδιοχτύπησε η ομάδα τους (έστω κι αν δεν το πλήρωσε εν τέλει). Διότι στο 90’ ο Γκουρμπούνοφ χρειάστηκε να βγάλει εντυπωσιακά την βολίδα του Γεωργιάδη, ενώ και στις καθυστερήσεις αρνήθηκε -με δυσκολία- από κοντά το γκολ της ισοφάρισης του Σοτέλο, με αποτέλεσμα να έρθει το τρίποντο για τον Ατρόμητο (1-0), αλλά με πιο αγχώδη τρόπο σε σχέση με όπως υπολόγιζε (βάσει και της εικόνας του ματς).

Πηγή: sport-fm.gr