Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λοράν Μπλαν, δεν αρκείται στην πρόκριση στους “16” του Champions League, αλλά θέλει να βρεθούν οι Παριζιάνοι στην κορυφή του έκτου ομίλου.

Μετά την εξασφάλιση της πρόκρισής τους στην επόμενη φάση του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπαρτσελόνα στοχεύουν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, ώστε να αποφύγουν, σε θεωρητική βάση τουλάχιστον, πρόωρα κάποιο πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου, η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτή τη στιγμή οι Γάλλοι προηγούνται με 10 βαθμούς έναντι 9 των Καταλανών και όλα θα κριθούν στο “Καμπ Νου” στη μεταξύ τους αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Ωστόσο, ο Μπλαν δεν θέλει, ενόψει Άγιαξ, οι παίκτες του να χαλαρώσουν, έχοντας στο νου τους το ματς της Βαρκελώνης: «Πριν σκεφτούμε το ματς με την Μπαρτσελόνα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να νικήσουμε την Τρίτη”.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας έμειναν στο 1-1 στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στο “Άμστερνταμ Αρένα” στον πρώτο γύρο και ο Γάλλος προπονητής εκτιμάει ότι η ομάδα του θα είναι πιο έτοιμη αυτή τη φορά.

«Ελπίζω πως αυτή τη φορά θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Παρακολούθησα τον Άγιαξ απέναντι στην Μπαρτσελόνα και το 2-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης».

Επίσης, έθεσε ως προτεραιότητα της Παρί την καλή πορεία στην Ευρώπη, παρότι στη Γαλλία υπολείπεται της Μαρσέιγ στην κατάταξη: «Το πιο σημαντικό μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου. Τα σημαντικά πράγματα στο Champions League γίνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οπότε ελπίζουμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση».

Πηγή: Sport-fm.gr