Γεννημένος στο Ινγκλεγουντ της Καλιφόρνια, έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο πανεπιστήμιο Νιαγάρα, πολύ κοντά στην περιοχή που βρίσκονται οι φημισμένοι καταρράκτες, στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Καναδά. Το γεγονός ότι καμία ομάδα του ΝΒΑ, δεν τον επέλεξε στο ντραφτ του 2004, τον ανάγκασε να περάσει το σύνολο της έως τώρα 10χρονης καριέρας του στην Ευρώπη, έχοντας περάσει από την Τουρκία (Ερντεμίσπορ), το Βέλγιο (Λεβέν, Σαρλερουά), τη Γαλλία (Στρασμπούρ, Νανσί), Ισπανία (Μάλαγα, Ρεάλ Μαδρίτης) και Λιθουανία (Ζαλγκίρις Κάουνας), με εξαίρεση ένα πέρασμα από την Αυστραλία και τους Σάουθ Ντράγκονς, την περίοδο 2008-09.

Ο λόγος για τον Τρεμέλ Ντάρντεν, που τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει ανελλιπή παρουσία στην Ευρωλίγκα και οι εμφανίσεις του έπεισαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον φέρει στον Πειραιά, αλλά στα μέσα της προετοιμασίας, στη διάρκεια ενός φιλικού με την Βενέτσια, ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ, υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο μετακάρπιο και κάταγμα στο μέσο δάχτυλο του δεξιού του χεριού, τραυματισμός που τον έθεσε νοκ-άουτ για περίπου ενάμιση μήνα. Ο προπονητής που τον επέλεξε, μπορεί πλέον να μην είναι στην ομάδα, ο προσωρινός (;) αντικαταστάτης του, όμως, Μίλαν Τόμιτς, όμως, ετοιμάζεται σιγά-σιγά να τον ρίξει στο παρκέ και το gazzetta.gr που μίλησε μαζί του στην διάρκεια της αποθεραπείας του, σας παρουσιάζει τις απόψεις του Ντάρντεν, σχετικά με την δυναμική της νέας του ομάδας.

Στην επίσημη παρουσίαση του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δήλωσε ότι φέτος ήρθες στην σωστή ομάδα για να διεκδικήσεις μία ευρωπαϊκή διάκριση…

«(Χαμογελάει!)…Δεν ξέρω αν ήρθα στην σωστή, αυτό που ξέρω είναι ότι ήρθα στην ομάδα που ενδιαφέρθηκε περισσότερο για μένα και είμαι ευγνώμων που ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο και σε ομάδες με ιστορία και παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, έφυγα από έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και ήρθα σε έναν εξίσου αξιοσέβαστο! Δε τυχαίνει εύκολα αυτό σε έναν αθλητή και το θεωρώ μεγάλη ευλογία.»

… Μεταξύ των οποίων, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μία αντιπαλότητα…

«Για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι χρειάζεται τουλάχιστον άλλος ένας χρόνος με δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στις δύο ομάδες, εκτός από τον τελικό του 2013 στο Λονδίνο που έκρινε έναν τίτλο! Αν το καλοσκεφτείτε, η περυσινή σειρά των πλέϊ-οφ μπορεί να είχε μεγάλη ένταση και να κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά ο νικητής δεν κατέκτησε κανένα τρόπαιο!»

Επομένως, αν θεωρείς ότι οι αγώνες Ολυμπιακού-Ρεάλ θέλουν κι άλλα ψωμιά για να αποτελέσουν “κλασσική αντιπαλότητα”, τότε καλώς ήρθες στην Ελλάδα, που υπάρχει ένα ντέρμπι από τα πιο αυθεντικά του παγκοσμίου αθλητισμού…

«Έχω ακούσει τόσα πολλά γι’ αυτή την κόντρα που πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να διαπιστώσω από μόνος μου πόσο έντονη είναι αυτή η αντιπαλότητα. Μόνο αν κάποιος ζήσει την ένταση από μέσα και βιώσει ως παίκτης την καυτή ατμόσφαιρα που επικρατεί στις κερκίδες μεταξύ των φιλάθλων, μπορεί να εκτιμήσει το πάθος που υπάρχει σ’ αυτά τα παιχνίδια. Ανυπομονώ να μπω στον ρυθμό των αγώνων!»

Συμμετείχες στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά λόγω του τραυματισμού σου, από την έναρξη της σεζόν είσαι… θεατής! Τι γνώμη έχεις διαμορφώσει για τις δυνατότητες της ομάδας;

«Νομίζω ότι έχουμε όλα τα φόντα να γίνουμε ένα πολύ αποτελεσματικό σύνολο στην άμυνα! Γενικά, η οπτική μου αρχίζει πάντα από το αμυντικό κομμάτι και πιστεύω ότι στο ρόστερ μας, έχουμε παιδιά που συνδυάζουν την ποιότητα με τα αθλητικά προσόντα, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να βρούμε την απαραίτητη ενέργεια για την επίθεση. Ο στόχος μας πρέπει να είναι τα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό… Αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό…»

Πως σου φάνηκε πέρυσι ο Ολυμπιακός ως αντίπαλος και πως είναι φέτος να αποτελείς μέλος του; Τα πράγματα στην ομάδα ήταν έτσι όπως τα περίμενες;

«Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός επειδή πλέον φοράω τη φανέλα του, αλλά πραγματικά ο Ολυμπιακός μας έβγαλε την ψυχή πέρυσι και η πρόκρισή της Ρεάλ στο φάϊναλ-φορ, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Επομένως, όταν ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του, σκέφτηκα ότι πρέπει να βρω τρόπο να βοηθήσω την ομάδα να γίνει καλύτερη χωρίς να χαλάσω τη χημεία της! Μακάρι στο τέλος της χρονιάς, όταν θα γίνει και ο απολογισμός, η προσθήκη μου να κριθεί ως μία μετεγγραφική κίνηση που “αναβάθμισε” την απόδοση της ομάδας! Το άλλο πράγμα που μου είχε κάνει εντύπωση στα δύο παιχνίδια που παίξαμε στον Πειραιά, είναι η ένθερμη υποστήριξη των φιλάθλων και θέλω πολύ να βιώσω πόσο μεγάλη δύναμη σου δίνει ένα τόσο παθιασμένο κοινό…»

Όλοι θυμούνται ότι πέρυσι, στην προημιτελική σειρά των αγώνων Ρεάλ-Ολυμπιακού, είχες αναλάβει το μαρκάρισμα του Σπανούλη. Να υποθέσουμε ότι τώρα, που τον ζεις καθημερινά, είναι προτιμότερο για σένα να είσαι συμπαίκτης σου…

«Ούτε συζήτηση γι’ αυτό! Είναι ένας παίκτης που έχει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια του και ξέρει, όσο λίγοι να διαχειρίζεται την πίεση και τις δύσκολες καταστάσεις. Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω στο ένας εναντίον ενός και να του κάνω τη ζωή δύσκολη, κάτι που συμβαίνει και φέτος στις προπονήσεις, αλλά με μοναδικό σκοπό να γίνεται καλύτερος προς όφελος της ομάδας μας.»

Πολλοί σπεύδουν να προβλέψουν ότι η σύνθεση του εφετινού φάϊναλ-φορ, δύσκολα θα έχει και ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός πέρυσι έχασε στο… τσακ την πρόκριση. Πιστεύεις ότι φέτος μπορεί να διατηρηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσει την επιστροφή του στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ;

«Στο σύγχρονο μπάσκετ, η επιτυχία εξαρτάται από τα αθλητικά προσόντα, το ταλέντο και την εμπειρία, τρία στοιχεία που υπάρχουν σε αφθονία στην ομάδα μας. Ίσως ο εφετινός ο Ολυμπιακός να είναι πιο αθλητικός από τον περυσινό. Κι όταν έχεις τόσους πολλούς αθλητικούς παίκτες, μπορείς να διορθώσεις και πολλά από τα λάθη στα οποία μπορεί να υποπέσεις… Συν τοις άλλοις, η ομάδα μας έχει και την κατάλληλη νοοτροπία, γιατί έχει μάθει να στοχεύει ψηλά, οπότε θεωρώ ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε. Ακόμη, όμως, είμαστε μακριά και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι.»

Πηγή: gazzetta.gr